home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
„Megfordítom kocsim rúdját...” - VIVE, 2016. 
Írta és fényképezte: Martinek Imre
2016.09.25.
LXXI. évf. 38. szám
„Megfordítom kocsim rúdját...” - VIVE, 2016. 

Az első nap (szeptember 24-e) képes összefoglalója


Kattintson a fenti fotóra, és tekintse meg az esemény teljes képgalériáját!

Összhangban a némileg azért módosult korábbi tervekkel, tizenhárom új szerzemény bemutatásával és hét, korábban már díjazott hazai kompozíció (újra)tolmácsolásával zajlott le az idei, sorrendben a huszonegyedik VIVE magyar nóta- és csárdásfesztivál első estje. Szeptember 24-én, Torontálvásárhelyen.



A József Attila Művelődési Otthon nagytermének színpadján előadott szerzeményeket Bába Lúcia, Szakállas Ottó és Bakator János összetételű szakmai zsűri osztályozta, illetve a publikum, az est két tematikus blokkja közötti szünetben. Az újra kétnapos fesztivál vasárnapi, szeptember 25-i gálaestjén, a díjazott nóták és csárdások mellett a rendezvény kiemelkedő előadóművészei is készítenek egypár nótacsokrot.

A VIVE 2016. debütáló szerzeményeit „élőben” a szabadkai Kotroba Júlia, a torontálvásárhelyi Nagy Zoltán, a csókai Cára Aranka, a temerini Morvai Melinda, a zombori Rajc Vilmos, a muzslyai Mezei Mónika, a magyarcsernyei Osztermann Emma, a péterrévei Cseri János, az újvidéki Fésüs Mária, az ürményházi Lapcsevics Jovica és a zentai/felsőhegyi Szabó Dékány Zsófia adták elő. Egy pályamű — előadójának személyes okaiból eredő távolmaradása miatt, sajnos, csupán hangszalagról csendülhetett fel. A VIVE alkalmi zenekarát Toll Gyula prímás vezette. A műsorvezetői teendőket Battyányi Bosznai Amarilla, az Újvidéki Rádió munkatársa vállalta.


Tekintse meg a teljes képgalériánkat: https://goo.gl/Mq2YqI

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..