Megalakult a Cro-info Horvát Újságíró-egyesület

Megalakult a Cro-info Horvát Újságíró-egyesület

Szaktanácskozással kezdte meg munkáját Szabadkán a Cro-info Horvát Újságíró-egyesület. A pénteken, szeptember 12-én megtartott szemináriumon jelen volt többek között Maglai Jenő polgármester és Slaven Bačić, a Horvát Nemzeti Tanács elnöke is.

Branimir Kuntić, az egyesület alapítója röviden ismertette a célokat, melyeket a kisebbségi újságírás minőségének javítása érdekében kívánnak elérni, emellett arról beszélt, hogy milyen pályázatokon szeretnének részt venni, milyen projektumokat terveznek megvalósítani.

Az elnök kitért a tájékoztatásban leggyakrabban felmerülő nehézségekre, valamint az éppen a kisebbségi médiát érintő gondokra. Ezek között első helyen azt emelte ki, hogy az átlagéletkor negyvenöt év, vagyis hiányoznak a fiatalok a médiából, akárcsak a lektorok.

Ivan Ušumović, az egyesület és az igazgatóbizottság elnöke elmondta, hogy egy honlapot is üzemeltetnek annak céljából, hogy az információ minél hamarabb eljuthasson az olvasókhoz. Hozzáfűzte: a legnagyobb teret a kisebbségi kultúrának, a sportnak, a oktatásnak és az egészségügynek szentelik majd.

A Cro-info Horvát Újságíró-egyesület működését a Horvát Nemzeti Tanács, a szabadkai önkormányzat és a tartományi illetékes titkárság támogatja.

A szaktanácskozás során A kisebbségi tájékoztatás helyzete a Vajdaságban címmel Tomislav Žigmanov, majd A kisebbségi média problémái — ahogy azt az igazgató látja címmel László Edit, a Hét Nap igazgatója, valamint Ivan Karan, a Hrvatska riječ igazatója tartott előadást. Dr. Jasminka Dulić, a Hrvatska riječ fő- és felelős szerkesztője szintén a kisebbségi újságírás gondjairól beszélt, míg A modern világ kihívásairól az újságírásban címmel Miroslav Keveždi, a civil szervezetek koordinációs szakmunkatársa tartott beszámolót. 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mozaik rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Megalakult a Cro-info Horvát Újságíró-egyesület
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.09.18.
  • LXXIV. évfolyam 37. szám
Megalakult a Cro-info Horvát Újságíró-egyesület
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.07.11.
  • LXXIV. évfolyam 28. szám
Facebook

Támogatóink