home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Magyarnak lenni...
(Tha)
2010.06.02.
LXV. évf. 22. szám
Magyarnak lenni...

Május 29-én, szombaton este a zentai Művelődési Házban tartott élőújságot a Hét Nap szerkesztősége. Az egybegyűlteket Dudás Károly, a lap főszerkesztője köszöntötte, és többek között a kisebbségi sajtóra háruló különleges feladatokról beszélt, majd átadta a szót Egeresi Sándornak, a tartomá...

Május 29-én, szombaton este a zentai Művelődési Házban tartott élőújságot a Hét Nap szerkesztősége. Az egybegyűlteket Dudás Károly, a lap főszerkesztője köszöntötte, és többek között a kisebbségi sajtóra háruló különleges feladatokról beszélt, majd átadta a szót Egeresi Sándornak, a tartományi képviselőház elnökének. A tisztelt ház vezetője a közelgő nemzetitanács-választások kapcsán hangsúlyozta: Mi is azt szeretnénk, ha a Magyar Nemzeti Tanács többpárti lenne, de nem engedhetjük meg, hogy a sorsunkról máshol és mások döntsenek. Hozzátette: úgy véli, a Magyar Összefogás névsora a legjobb, mert ilyen egységes lista még soha, egyetlen választás alkalmával sem állt össze.

- Szabó Attila felvételei

A program folytatásában Dévavári Zoltán, a VMSZ alelnöke szólt a jelenlevőkhöz, majd bemutatkoztak a Magyar Összefogás zentai jelöltjei: mgr. Hajnal Jenő, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet igazgatója, Sárosi Gabriella, a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatónője, dr. Zsoldos Ferenc, a Ci-Fi Civil Központ elnöke és Lengyel László, a Budapesti Corvinus Egyetem Zentai Konzultációs Központjának vezetője.
Időközben az adai lakossági fórumról megérkezett dr. Korhecz Tamás egyetemi tanár, tartományi jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi titkár, a Magyar Összefogás listavezetője, aki fontosnak tartotta elmondani, a Magyar Összefogás listája nem öncélú, hiszen konkrét és számon kérhető célok köré csoportosul. Tréfásan megjegyezte, a többi lista nem az összefogás, hanem a magyar emberek összefogdosása jegyében született.
A közönség hatalmas tapssal jutalmazta Domány Zoltán Radnóti-díjas előadóművészt, valamint Szabó Zsófia és Boros Nándor verséneklőket, akik részletet adtak elő a Magyarnak lenni... című pódiumműsorból. A produkció a Zentai Magyar Kamaraszínház támogatásával valósult meg.
A rendezvény keretében megtartották a Politikusok az én szememmel című karikatúrapályázat díjkiosztóját, melyet a VMSZ Ifjúsági Fóruma hirdetett meg. Vas Ágnes elnök ismertette a helyezéseket: első lett a szabadkai Pakai Endre, második a verbászi Fülöp Zoltán, harmadik a palicsi Mándity Kornél, különdíjat kapott a magyarcsernyei Rúzsa Róbert. Az érdeklődők az alkalmi kiállítást a Művelődési Ház előcsarnokában tekinthették meg.
A nyereményjátékkal záruló műsort Kormányos Katona Gyöngyi vezette, a Hét Nap szerkesztőségéből jelen volt Tóth Lívia, a Bánáti Újság szerkesztője, Kovács Nándor újságíró, Szabó Attila fotóriporter, Lackó Ildikó példányszámfelelős és Szalai Attila karikaturista, aki ezúttal is válogatást mutatott be a munkáiból.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..