home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Magyar újdonságok
Zvekán Péter
2024.04.26.
LXXIX.. évf. 17. szám
Magyar újdonságok

bongor: ki mondta — Kállay Saunders feat. Ashref: Breathing — Swing à la Django feat. Bangó Margit, Curtis, Takács Nikolas: Én a bánatomat mindig kifogom

bongor: ki mondta

Figyelem, keményen vajdasági kötődésű a következő néhány sor! Már csak azért is, mert innen származik a ki mondta című dal két fontos szereplője, maga az alkotó, bongor, valamint a hozzá forró klipet rendező K. Kovács Ákos. „Ki mondta, hogy mindenre van válasz? Vagy csak sztorik, amiket magadnak gyártasz?” — rappeli bongor legújabb dalában, és szokásához híven mély önreflexióra hívja a hallgatót. A ki mondta című szerzemény egy olyan tavaszi, belső nagytakarítás eredménye, amely, valljuk be, mindannyiunknak jól jön olykor. Az újdonsághoz — K. Kovács Ákos által — egy minden szempontból letisztult klipet kaptunk, így még inkább tudunk fókuszálni az önmagunkkal való szembenézésre ösztönző dalszövegre.

 

Kállay Saunders feat. Ashref: Breathing

Az amerikai—magyar énekes, előadó, producer és zeneszerző, a 2010-beli Megasztár 5. szériájának negyedik helyezettje, aki 2014-ben képviselte Magyarországot az eurovíziós dalfesztiválon Koppenhágában a Running című dalával, Kállay Saunders András most sem nyugszik, és máris egy újdonsággal jelentkezik. Ez pedig egy romantikus, igazi nyári, lassú, chill feelingű dal, mely a nemzetközi lemezkiadó, a Warner Music Group égisze alatt látta meg a napvilágot. A Breathing című felvételen énekesünk mellett hallható még Ashref is — egy tunéziai előadó —, valamint András állandó brit producere, anatu is hozzájárult a dal megszületéséhez. Elmondásuk szerint a dal a pop, az R&B és az afro-pop műfajokból merít, és egy hangulatos videóklip is forgott hozzá, hiszen ez ma már szinte kötelező.

 

Swing à la Django feat. Bangó Margit, Curtis, Takács Nikolas: Én a bánatomat mindig kifogom

Azt a kutya mindenit, milyen dal született! Mennyire finom, mennyire magyar, mennyire autentikus! Azzal tisztában kell lenni, hogy van Magyarországon a zenei világban egy nagyon kemény roma vonal, és ezt bizony teljesen pozitív értelemben említem. Így történhetett meg az is, hogy az Én a bánatot csak mindig kifogom című, eredetileg Vámosi János-dalt annak idején feldolgozta a legendás énekesnő, a Kossuth-díjas Bangó Margit, aki nyilván kellő tisztelettel nyúlt a szerzeményhez — nem is vártunk tőle mást.


Kép forrása:bjc.hu

Nos, ez a bizonyos dal most ismét új köntöst kapott, és nem is volt kérdés, hogy az új változatnak is ő lesz az origója, azaz a központja. Az új feldolgozás a Swing à la Django zenekar nevéhez kötődik, és Bangó Margit mellé két vendég is csatlakozott Curtis és Takács Nikolas személyében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..