home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Kis képzőművészek nagy sikere
2020.11.18.
LXXV. évf. 45. szám
Kis képzőművészek nagy sikere

Újabb elismerésben részesültek a szabadkai EmArt Képzőművészeti Műhely növendékei, akiket Miloš Nikolić, a Városi Tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja november elején fogadott, és a maga, valamint Stevan Bakić polgármester nevében köszöntött. A nyolc tanuló a Japánban és Franciaországban megrendezett képzőművészeti pályázaton megszerzett érmeket, serlegeket vehette át.

Tokióban, a gyermekművészetek 50. nemzetközi kiállításán a műhely növendékei hat érmet érdemeltek ki. Japán külügyminiszterének aranyérmét Köteles Anna nyerte, aranyérmet Csepella Kiara, ezüstöt Makai Kitti, Sebők Csáki Tiána és Aleksa Mrđanov kapott, bronzérmet pedig Iva Marić szerzett.

A franciaországi 4. nemzetközi biennálén a diákok szintén eredményesen szerepeltek. Jana Milanović első helyezést ért el és serleget kapott, a harmadik helyért járó serleget pedig Teodora Resanović vette át.

A díjazott gyermekek, szüleik és a maga nevében Grubanov Martinek Emília, a műhely vezetője, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanítónője mondott köszönetet a szívélyes fogadtatásért, kiemelve, örül, hogy a diákok sikerét ünnepélyes keretek között méltányolták. Elmondta, mentorként nagyon büszke a tanulóira, mostani és eddigi sikereikre, hiszen az eltelt tizennyolc esztendőben több mint harminc országból érkeztek díjak, elismerések. Úgy véli, a fogadás is azt bizonyítja, értékelik az igyekezetet, a kitartást, és ez motivációt nyújt számukra a további alkotáshoz.

Rendhagyó üdvözlés

A legrangosabb elismerést Köteles Anna vehette át


A díjazottak mentoruk és Miloš Nikolić társaságában


A városháza előt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..