home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Kinevezték a Magyar Szó új főszerkesztőjét
(tv.)
2009.08.12.
LXIV. évf. 32. szám
Kinevezték a Magyar Szó új főszerkesztőjét

Ülésezik az MNTA Magyar Nemzeti Tanács augusztus 7-ei, idei első üléséről Józsa László, az MNT elnöke ismertette a nemzeti tanácsokról szóló törvény elfogadásával kapcsolatos fejleményeket. A témához hozzászóltak: Pásztor Bálint parlamenti képviselő, dr. Korhecz Tamás és dr. Várady Tibor, a...

Ülésezik az MNT

A Magyar Nemzeti Tanács augusztus 7-ei, idei első üléséről
Józsa László, az MNT elnöke ismertette a nemzeti tanácsokról szóló törvény elfogadásával kapcsolatos fejleményeket. A témához hozzászóltak: Pásztor Bálint parlamenti képviselő, dr. Korhecz Tamás és dr. Várady Tibor, a Nemzeti Tanács tagjai, akik részt vettek a jogszabály kidolgozásában. Józsa László megjegyezte: az MNT sok új hatáskört kap, amelyekhez újult erővel kell hozzáállnia. A közvetett és a közvetlen választással kapcsolatban Józsa elmondta: csak rajtunk múlik, hogy melyikre kerül majd sor, ugyanis amennyiben nem iratkozik fel kellő számú személy a választói névjegyzékre, akkor az fog kitűnni, hogy nincs is szükség nemzeti tanácsokra. Az MNT újraválasztására legkorábban a következő év derekán kerülhet sor.
A Magyar Nemzeti Tanács pénteki ülésének harmadik pontja volt a Magyar Szó főszerkesztőjének felmentéséről és az új főszerkesztő kinevezéséről szóló végzés meghozatala. Pressburger Csaba, a Családi Kör c. hetilap újságírója, a Symposion egykori főszerkesztője ismertette programját, majd a szavazás előtt az MNT tagjai véleményt mondtak a bemutatott programról, és sok sikert kívántak az új főszerkesztőnek munkájához. Kókai Péter volt főszerkesztő hétéves munkáját a tanács tagjai nyilatkozat formájában köszönték meg.
Az ülésen felmentették a Forum Könyvkiadó Intézet Igazgatóbizottságának elnöki tisztségéből Kasza Józsefet, s egyhangúlag dr. Papp Árpádot, az MNT elnöki tanácsadóját jelölték új elnöknek. A Magyar Szó Lapkiadó Kft. 2008. évi szakmai és pénzügyi beszámolójának elfogadása, illetve a 2009. évi munkatervének ismertetése után Bordás Győző felszólalásában felvetette a napilap átszervezésével és a Forum nyomdával kapcsolatos kérdéseket. Az ülésen Mihók Rudolf, a Magyar Szó igazgatója számolt be a vállalat pénzügyi helyzetéről. Józsa László, a lap igazgatóbizottságának elnökeként szólalt fel, beszédében vázolta a Magyar Szó áldatlan helyzetét, elmondta, hogy folyamatosan tárgyalnak a sztrájkbizottsággal, és remélhetőleg hamarosan megoldást találnak a problémákra.
Ezt követően meghozták a Hét Nap Lapkiadó Kft., a Forum Könyvkiadó Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet 2008. évi szakmai és pénzügyi beszámolójának és 2009. évi munkatervének elfogadásáról szóló záróhatározatot, majd elfogadták a Magyar Nemzeti Tanács 2008. évi zárszámadásáról és 2009. évi költségvetéséről szóló határozatot.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..