Kigyúltak a rivaldafények

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Kigyúltak a rivaldafények

Együtt a projektum főtámogatói- Hosszú idő után újból kitárult a torontálvásárhelyi színházkapu, kigyúltak a rivaldafények - köszöntötte az egybegyűlteket Mérges Eszter, a József Attila Művelődési Otthon igazgatóbizottságának elnök asszonya Wass Albert Krizantémok c. gondolatébresztő versén...

Együtt a projektum főtámogatói

- Hosszú idő után újból kitárult a torontálvásárhelyi színházkapu, kigyúltak a rivaldafények - köszöntötte az egybegyűlteket Mérges Eszter, a József Attila Művelődési Otthon igazgatóbizottságának elnök asszonya Wass Albert Krizantémok c. gondolatébresztő versének elhangzása után.
A múlt század ötvenes éveiben megépült Kultúrotthon felújításának munkálatai 2007 novemberében kezdődtek meg, mindenekelőtt a VMSZ, a Tartományi Nagyberuházási Alap, valamint a Tartományi Művelődési és Oktatási Titkárság jelentős közbenjárásával és anyagi támogatásával. Ez az ötvenkétmillió-ötvenezer dinár értékű beruházás volt az elmúlt évad legnagyobb invesztíciója a Vajdaságban, a művelődés terén pedig mindenképpen - hangsúlyozta Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház elnöke, akit az ünnepélyes szalagátvágás tisztje is megilletett. Kiemelte, hogy a szórványmagyarság az önazonosság-tudatát nyelve és kultúrája gyakorlása révén tudja megőrizni, az ünnepi színházavató pedig méltó pillanata annak a magyar közösségnek, amely újra és újra tanúbizonyságát adja az itt- és a megmaradás szándékának. A vendégeket Mérges Sándor, Torontálvásárhely alpolgármestere, a VMSZ alelnöke, Balogi András polgármester, Horti László, a József Attila Művelődési Otthon igazgatója és Miroslav Krišan, az antalfalvi község elnöke, a tartományi parlament küldötte is üdvözölte.
A szeptember 12-ei avatóünnepségen jelen volt még dr. Rus Radovan, a belgrádi magyar nagykövetség konzulja, Nagy Ferenc, a szabadkai magyar főkonzulátus főkonzulja és munkatársai, Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese és munkatársai, dr. Jeges Zoltán tartományi oktatási titkár, dr. Tordé László, a VMMSZ alelnöke, a közép- és a dél-bánsági VMSZ-vezetők, továbbá Vidács László, Antalfalva község alelnöke, a torontálvásárhelyi helyi közösség alelnökei és a tanácsnokok. Eljöttek a helybeli református és római katolikus egyházközségek képviselői, a pancsovai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület és a verseci Petőfi Sándor Kultúregyesület küldöttsége, a VIVE fesztiváltanácsának tagjai, a munkálatok kivitelezésével megbízott szabadkai Yumol Építőipari Kft. konzorciumot pedig Nagy István igazgató úr képviselte.
Köszönet illette kimondatlanul is mindazokat a jó szándékú, tehetséges fiatalokat és kevésbé fiatalokat, akik megalapozták a falu kulturális életét, a határokat és az országhatárokat is könnyedén átlépegető sikerükkel öregbítve annak hírnevét. S természetesen mindenkit, aki szívügyének tekintette a vásárhelyi műkedvelők dédelgetett álmainak megvalósulását.
Az esti műsorban először a helybeli Kéknefelejcs énekcsoport lépett színre ifj. Bakator János gitár- és Dékány Imre hegedűkíséretével, majd a nagybecskereki Emmánuel kamarakórus következett. Fejes Márta előadásában a kórus ún. védőéneke, Wolf Péter Ave Mariája csendült fel Ivánica Diana zongorakíséretében, Konrád Emma karnagy vezényletével a vegyes kar Bárdos Lajos és Lányi Ernő kórusműveiből válogatott, Kiss Erzsébet pedig ezúttal a Régi nóta, híres nóta c. magyar nótával énekelte be magát a hallgatóság szívébe. Műsorzáróként a Madách Színház operettrepertoárjából is elhangzott néhány halhatatlan gyöngyszem.
Az előcsarnokban alkalmi képkiállítás nyílt, szembeállítva az épület hajdani és a jelenlegi külcsínét, az éjszakába nyúló társalgás pedig vacsorával egybekötött mulatsággal zárult.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Kigyúltak a rivaldafények
Szabadkai Napló
Kigyúltak a rivaldafények
Média
Facebook

Támogatóink