home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Kell valaki...
Lackó Linda
2015.10.31.
LXX. évf. 43. szám
Kell valaki...

Mindenki életében eljön a nagy pillanat, amikor szerelmes lesz. Kiskorunkban nézzük az összezárt kezeket, az ölelkezve sétálgató embereket, a szerelmes filmeket, és nem értjük: különböző nem, mégis mekkora harmónia! Vágyunk rá, hogy megtapasztaljuk az első, teljes szívből jövő ölelést, majd később már vágyunk az első csókra, az első kimondott szeretlekre.

Minden embernek szüksége van valakire. Valakire, aki jó reggelt kíván, valakire, akivel megvívhatja a mindennapi csatákat, egy személyre, aki elfogadja olyannak, amilyen. Kell valaki, akit igaz szerelmünknek hívhatunk.

Sajnos nem mindenki mondhatja el, hogy tudja, mi az igaz szerelem. Manapság nagyon nehéz találni valakit, aki igaz, őszinte érzéseket táplál felénk. Épp úgy, mint a filmekben...

Nézem a Titanic című filmet. Ki tudja, hányadszor már. Egy szerelmi történeten vezeti végig a nézőt a mozi, melyben megtapasztalhatjuk, mi az igazi küzdés, az igazi szerelem az életben. Megtapasztalhatjuk azt is, hogy a szerelmesek számára valóban nincs lehetetlen, ha igaz, amit egymás iránt éreznek. Rose, a filmben szereplő lány és Jack, a fiú a film és egyúttal életük végéig kitartanak egymás mellett, szerelmük nem inog meg. Rose és Jack megismerkedésekor a fiú megmenti a lány életét, amiért az végtelenül hálás lesz neki, így sikerül összebarátkozniuk, sőt egymásba szeretniük.

A lány a történet végéig szökik a családjától és a rákényszerített jegyességtől, mindvégig Jack mellett marad, még akkor is, amikor a fiút letartóztatják. A hajó süllyedni kezd. A film végén szemtanúi lehetünk, hogy hiába az összeesküvés a két szerelmessel szemben, ők az életüket kockáztatva is egymáséi lesznek. Rose megkeresi Jacket, és megmenti. Majd később, amikor a süllyedő hajó már függőleges helyzetbe kerül, a két szerelmes akkor is összeölelkezve szorítja a hajó korlátját. Egy perce sem engedik el egymást és az álmukat. Egymásban bízva ugornak a jeges vízbe, és azt remélik, mindketten túlélik.

A hajó elsüllyedése után is egymást biztatják, hogy igenis megmenekülnek a haláltól. Egy vízen lebegő ajtóhoz úsznak, de az csak egy férőhelyes. Jack érzi, a szerelme erősebb a halálnál. Rose a deszkára felmászva fogja szerelme kezét, aki a jeges vízben marad. Mindketten tudják, hogy Jack meg fog halni. Élete utolsó pillanatában is szorítja Rose kezét. Jack meghal. Rose-t kimentik. A történet itt véget ér. Az igaz szerelem nem más, mint ez a történet! Semmivel sem törődve, örökkön örökké! Ezért mondjuk: „Betegségben, szegénységben, míg a halál el nem választ!”


Fotók: www.in.com

A Titanic egy mű, melyből az egész világ tanulhat! Melyből rájöhetünk, mi az érték egy életben, mi lehet a fontos. A filmben fény derül arra, hogy valóban az az igaz szerelem, amikor az életünket is feláldoznánk a másikért! Az életben persze reméljük, hogy a történetünk nem ér ilyen gyorsan véget. Nekünk is szükségünk van valakire, aki mindenen áttörve küzd értünk! Nekünk is kell valaki, aki mellett megöregedhetünk, de tudnunk kell: az első szerelem sosem tart örökké! Minden szülő félti a gyermekét az első szerelmi csalódástól, pedig az ember ebből tanul igazán. Hiszen egy összetört szívű, fiatal lélek nagyon szomorú, úgy érzi, ennél nagyobb bánat nincs is a földön. De a fájdalom idővel elhalványul, csak egy rossz emlék marad, és a fiatal megerősödik, ettől áll majd készen az élet kihívásaira. Hiszen szivárvány sincs eső nélkül.

A csalódás jó, hiszen ahogy a filmek is, úgy a mi történetünk is szerencsésen fejeződik majd be. Minden szerelmi csalódásban szenvedőnek üzenem: a te történeted még csak most kezdődik! Sose maradj egy olyan mellett, aki nem becsül annyira, ahogyan te őt. Előbb vagy utóbb mindenki rájön, ki az igazi, az egyetlen igaz szerelem, akit nem pótolhat senki, akinek mindig emlékezni fog az illatára és a születésnapjára...

A szerelem jó, a szerelem szép, ha a megfelelő személy van melletted. Sose felejtsd el, hogy ha megtaláltad a lelki társad, ne engedd el, ahogy Rose és Jack sem engedték el egymást! Úgysem fogod tudni az életedet teljesen egyedül leélni, ezért jó volna, ha te is belátnád, neked is szükséged van valakire! Ahogy a virágok összezárt bimbóval várják, hogy rájuk süssön a nap, és végre ők is teljes életet élhessenek kivirágzásukkor, úgy a mi életünk sem teljes egyedül, társ nélkül.

Kell valaki, aki arra a dallamra rezdül, amelyre mi, ettől lesz szép és teljes az életünk! Azt mondják a bölcs öregek, hogy az igaz szerelem örökké tart, ha nem is ugyanolyan intenzitással, de a hosszú évek során átalakul igazi, tiszta szeretetté, biztos alapot ad egy becsületes, boldog élethez, melyben mindig lehet egymásra számítani. Nem mellékesen pedig jó példát mutat a gyermekeknek, akik felnéznek az egymást szerető szüleikre, büszkék lesznek rájuk. Ez pedig többet ér a világ összes kincsénél.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..