home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Kártyacsata
(T. T.)
2013.01.23.
LXVIII. évf. 4. szám
Kártyacsata

Ludas azon települések egyike, ahol még tisztelik és ápolják a hagyományokat, ahol szívesen kártyaasztalhoz ülnek az emberek. Az elmúlt héten a ludasi helyi közösség szervezésében immár nyolcadszor jöttek össze a helyi és környékbeli települések kártyakedvelői, hogy eldöntsék ki a legjobb snapszliban, filkóban és hetesezésben.

Régebben a téli esték kötelező velejárói voltak az ádáz kártyacsaták. Szomszédok barátok, rokonok összejöttek egy háznál, és akár hajnalig is folyt a kemény küzdelem. A televízió, majd később a számítógép elterjedésével azonban legtöbb helyen mindinkább háttérbe szorult a kártya. Ludas azon települések egyike, ahol még tisztelik és ápolják a hagyományokat, ahol szívesen kártyaasztalhoz ülnek az emberek. Az elmúlt héten a ludasi helyi közösség szervezésében immár nyolcadszor jöttek össze a helyi és környékbeli települések kártyakedvelői, hogy eldöntsék ki a legjobb snapszliban, filkóban és hetesezésben. Snapszliban az első két helyet a helyiek foglalták el, Pópity Csaba végzett az első, Engi Péter a második helyen, a bronzérem pedig a hajdújárási Kiss Mátyáshoz került. Filkóban mindhárom helyen ludasiak végeztek: a győzelem a Gulyás O. Zoltán, Gulyás O. Vince párosé, a második helyen Gulyás O. József és Szvitkó Attila, a harmadikon pedig Gulyás O. Péter és Gulyás O. Mátyás végzett. A hetesezés utolsó mérkőzéseire hétfőn este, lapzártánk után került sor, de az utolsó párharcoktól függetlenül már lehetett tudni, hogy a győzelmet a ludasi Gulyás O. Zoltán, Zvekán Tibor kettős szerezte meg.
Kovács Gábor, a ludasi helyi közösség tanácsának elnöke ezúttal szervezőként tevékenykedett.
— Versenyünkre rendszerint megtelik a terem, az emberek már hónapokkal korábban érdeklődnek, hogy mikor rendezzük meg a kártyabajnokságot. Külön örömünkre szolgál, hogy hölgyek és fiatalok is részt vesznek a tornán, és bizony az ifjú titánok nemcsak ismerkednek a játékkal, hanem gyakran le is győzik az idősebb és nagyobb rutinnal rendelkező játékosokat. Az eseménynek közösségmegtartó és közösségformáló szerepe is van, hiszen amellett, hogy szenvedélyüknek hódolnak, találkozhatnak, beszélgethetnek egymással a település polgárai — mondta a tanácselnök.
A kártyaversenyt a ludasi helyi közösségen kívül Erdélyi Imre is támogatta, finom borjúállással vendégelte meg a verseny részvevőit.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..