home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Jutalomkirándulás 
2023.10.24.
LXXVIII. évf. 42. szám
Jutalomkirándulás 

A szlovákiai Hlohovec városkában 19. alkalommal hirdették meg az Erdők, hegyek körülöttünk témára a nemzetközi ex libris grafikai biennálét, melyen szabadkai diákok is eredményesen szerepeltek. A felhívásra 1604 alkotás érkezett 15 országból.

A díjátadót nemrégiben tartották meg. A 2. helyezett Árokszállási Evelin (Népkör MMK), a 3. Hegedűs Léna (Népkör MMK), illetve a különdíjasok, Márkus Helga (Népkör MMK), Fürstner Szonya (Népkör MMK), Crnjaković Anna (EmArt Képzőművészeti Műhely) és Virág Timon (J. J. Zmaj-iskola) a mentoraik, Boros György, illetve Grubanov Martinek Emília kíséretében utaztak el Szlovákiába. A háromnapos ott-tartózkodás alatt a gyerekek műhelyfoglalkozáson is részt vettek — országonként egy-egy közös alkotást, valamint mindannyian krumplipecsétet készítettek. A szabadidős foglalkozás részeként kirándultak a moraváni várkastélyba is, ahol megtekintették a kortárs képzőművészek tárlatát, és a vár gyönyörű kertjében is jól szórakoztak.

A díjátadón többek között jelen volt Nenad Adžemović, Szerbia szlovákiai nagykövetségének első titkára. A kis csapat ezúton is köszöni a szívélyes vendéglátást a fő szervezőnek, Helena Pekarovičovának.

Eddig még soha nem voltam Szlovákiában.
Sok mindent nagyon élveztem, de a legjobban a kastély kertje tetszett, ahol egy bottal érdekes területeket fedeztem fel. Benéztem egy sátorba, láttam fateknőst, fából faragott székeket, melyeket az indiánok használtak. A kastélyban is sok minden tetszett, de leginkább a kitömött sas, oroszlán meg a fából készült bálna. A központban remek volt a fagyi. Ó, majdnem kihagytam egy nagyon jó dolgot: amikor krumplit faragtunk, és pecsételtünk. Mindenki izgult, hogy faházikókban fogunk aludni, de végül egy szép kis hotelben kaptunk szállást.
Jó volt a Tancsi mellett ülni az utazás során. Sokat nevettünk, szórakoztunk. Számomra az a legszebb fénykép, amikor a kastély előtt állunk a Tancsival.
Mindenki kedves volt, és a város is tetszett.
(Virág Timon)

A szabadkai csapat

Készül a közös alkotás

A moraváni várkastély kertjében

A képzőművészet összeköt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..