Horgoson tartott összejövetelt a KÉK

Horgoson tartott összejövetelt a KÉK

Idén másodszor találkoztak a vajdasági vallási civil szervezetek képviselői a Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében, ezúttal a horgosi Domus Pacis Ferences Lelkigyakorlatos és Közösségi Házban.

Az egész délutánt betöltő, műhelymunkákkal, bilaterális beszélgetésekkel és előadással tarkított programon a Vajdaságban működő vallási, egyházi, társadalmi kérdésekkel is foglalkozó civil szervezetek, egyesületek, tömörülések – mások mellett a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség, a Házas Hétvége, a Kolibri a Családokért Egyesület, Poverello Alapítvány, a Mária Rádió, az Emmausz Kollégium – képviselői vettek részt.

A délután folyamán az egybegyűltek megismerkedhettek egymás munkájával, de tárgyaltak az együttműködési lehetőségekről, a pályázatokon való közös indulás feltételeiről, különböző rendezvények közös megszervezéséről is. Gyakorlati tanácsokat is kaptak Dr. Zsoldos Ferenctől, a zentai CiFi Civil Szervezet elnökétől, aki előadásában hangsúlyozta: közösen kell megoldást keresni a felmerülő problémákra, akár a határon túl működő tömörülésekkel, szervezetekkel is. A tanácskozás est-ebéddel zárult.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Képmás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink