home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Halfőző verseny Bezdánban
cE
2011.09.28.
LXVI. évf. 39. szám
Halfőző verseny Bezdánban

Bográcsok, ameddig a szem ellátIdén ötödik alkalommal rendeztek halfőző versenyt Bezdánban. Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés és a versenyzők száma, az idén 69 bográcsban főtt a bezdáni halászlé. A szervezőket, a Pulzus polgárok egyesületét és a Bongó Turisztikai egyesületet első ízben...

Bográcsok, ameddig a szem ellát

Idén ötödik alkalommal rendeztek halfőző versenyt Bezdánban. Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés és a versenyzők száma, az idén 69 bográcsban főtt a bezdáni halászlé. A szervezőket, a Pulzus polgárok egyesületét és a Bongó Turisztikai egyesületet első ízben az késztette a verseny megszervezésére, hogy halfőző versenyeken -- Pancsovától Pestig -- többször is hallották, hogy ,,bezdáni módra'' készül a hal. Ez már bőven elég ok arra, hogy beinduljon a munka, és Bezdán is otthont adjon egy színvonalas halfőző versenynek.

A legjobbak: középen Szabó Ádam a győztesnek járó trófeával

Hogyan készül a Bezdáni halászlé?
Kiss Alfréd, a verseny tavalyi győztese árulta el a receptet.

Bezdáni halászlé négy személyre

2 kg ponty (felpucolva, összeszeletelve)
2 nagy fej vöröshagyma (megtisztítva, apróra vágva)
2 evőkanál őrölt fűszerpaprika
3 liter víz
só és csípős paprika ízlés szerint
Az alapanyagokat -- egyszerre mind -- bográcsba tesszük, és nagyon erős tűzön 40 percig főzzük, majd tésztával tálaljuk.
Igazán egyszerűen hangzik, lehet próbálkozni.
Sok sikert, jó étvágyat!
Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..