Hagyjátok meg nekünk a mi Európánkat!

Hagyjátok meg nekünk a mi Európánkat!

Manapság már szinte csak azok nem látják, akik nem akarják, hogy az arab térségben folyó háborúk — közöttük a szír polgárháború — és a megállíthatatlan menekültáradat felelőseit valahol a tengerentúlon, viszonylag jól beazonosítható pontokon kell keresnünk.

Az ukrán—orosz háborút követő, Oroszországgal szembeni európai szankciók és az Európára irányított elképesztő tömegek megjelenése után, minő véletlen, villámgyorsan sor került egy harmadik csapásra is, az úgynevezett dízelbotrányra, mely egy cseppet sem meglepő módon szintén az Egyesült Államokból indult ki, és iszonyatos következménye lehet Európa egyik utolsó globális gazdasági bástyájára, az autóiparra nézve.

Ha egy kicsit elgondolkodunk az említett három csapáson, könnyedén rájöhetünk, hogy mindhárom eset valóságos gazdasági kiéheztetésről, illetve a globális piac bekebelezéséről szól. Európa természetesen „hozza a formáját”, erre is számítottak a háttérhatalom képviselői. Az egykori világbirodalmak, mint amilyen a brit, a francia, a holland vagy a spanyol volt, kiegészülve Németországgal jelenleg szimpla gyarmatosított területként viselkednek. Elsőkből utolsók, gyarmatosítókból gyarmatosítottak lettek. Mind katonai, mind politikai és most már gazdasági értelemben is Európa a világ legkiszolgáltatottabb területei közé kerül.
Európa polgárai természetesen nem vesztették el teljesen az eszüket, ahogyan például a háttérhatalom politikai kiszolgálói. Az emberek többsége világosan látja, hogy ha Európában nem alakul ki egy újfajta, határozott politikai közgondolkodás és érdekképviselet, mely a kontinens egykori erényeit jeleníti majd meg, akkor Európa hamarosan hivatalosan is az Egyesült Államok ötvenegyedik tagállamává válik.
Mi, európaiak az úgynevezett katonai és politikai „szövetségeseinktől” az utóbbi évtizedekben túl sok kéretlen segítséget kaptunk. A sok idézőjeles jóakaratra és a ránk erőszakolt globális politikára ideje volna válaszolni. Mégpedig olyan válaszokat adni, amelyekhez nem elegendő a kesztyűs kéz. Európa részben már elesett, a harcot már tegnap is késő lett volna elkezdeni.

Tisztelt Juncker, Schulz, Hollande, Renzi, Cameron, Milanović, Faymann és Fischer urak, illetve Merkel és Klöckner asszony! Az önök Európáját, pontosabban a globális háttérhatalom által kézileg vezérelt kontinenst nyugodtan felkínálhatják tálcán, viszont a miénket, az Európa hagyományait valóban tisztelő polgárokét és nemzetekét hagyják meg nekünk!

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Heti Jegyzet rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Hagyjátok meg nekünk a mi Európánkat!
Heti Jegyzet
Hagyjátok meg nekünk a mi Európánkat!
Heti Jegyzet
Facebook

Támogatóink