home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Ana Brnabić kiírta az önkormányzati választásokat
2024.04.26.
LXXIX. évf. 17. szám
Ana Brnabić kiírta az önkormányzati választásokat

Ana Brnabić, a köztársasági parlament elnöke június 2-ára kiírta a helyhatósági választásokat. Az erre vonatkozó határozatot ma, április 26-án, 10 órakor írta alá.

A köztársasági parlamenti képviselők április 23-án fogadták el az ehhez szükséges önkormányzati választási törvény módosításait. Az eddigi 120 nap helyett az új előírások szerint 150 nappal a mandátum lejárta előtt ki lehet írni az új választásokat, ugyanakkor a választások kiírása és a voksolás napja között legalább 30 és legfeljebb 60 nap telhet el.

A módosítás lehetővé teszi, hogy a belgrádi és a decemberben nem megtartott önkormányzati választásokat egy napon, vagyis június 2-án tartsák meg. Ezen a napon Szerbia 66 községében és városában voksolhatnak majd a polgárok. 

Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV, Magyar Szó

Fotó: Tanjug/Nemanja Jovanović

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..