home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Farsangi emlék
Zséli Ágnes
2016.02.22.
LXXI. évf. 7. szám
Farsangi emlék

A törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesületben tizenötödik alkalommal rendeztek jelmezes batyubált a farsang időszakában. Sápi Rozália, az egyesület Bokréta kézimunkacsoportjának vezetője elmondta, a jelmezeket díjazták is.

— Ezt az eseményt minden évben megszervezzük. Az idei mulatság is sikeresnek mondható, hiszen az emberek kreatív, ötletes öltözékben jelentek meg. Voltak hupikék törpikék és kockás szoknyát viselő skótok, illetve akadt bajor népviseletbe öltözött leányka, orvos, bohóc, kéményseprő is. A helybelieken kívül Óbecséről, valamint Káptalanfalváról is érkeztek vendégek. A batyuban a részvevők hagyományos ételeket hoztak.

A Csalogató néptáncegyüttes tagjai vidám lakodalmas jelenetet mutattak be, hiszen a hagyományok szerint a falvakban a farsang volt a lakodalmak ideje.

Ez az időszak valaha arra is alkalmat adott, hogy tréfálkozva figyelmeztessék azokat az embereket, akik elérték a „házasulandó” kort, de még nem mentek férjhez, illetve nem nősültek meg — hangsúlyozta Sápi Rozália.

Nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek is szeretnek jelmezt viselni, mert általa néhány órára megfeledkezhetnek a szürke hétköznapokról. Ilia László, a művelődési egyesület titkára azt igyekezett megfogalmazni, hogy miért közkedveltek az ilyen mulatságok.

— Az estnek talán az a varázsa, hogy egy rövid időszakra mindenki beleéli magát a jelmeze szerepébe. Ilyenkor minden valóságosnak tűnik, elhisszük, hogy a zajongásunkkal, a jókedvünkkel elűzhetjük a telet. Biztos vagyok benne, hogy ezt a rendezvényt az elkövetkező években is meg fogjuk szervezni, mert mindenki szeret szórakozni, gondtalanul bolondozni, kacagni.    

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..