home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Észak-Bánátban járt a könyvbusz
Mihók Anikó
2015.02.04.
LXX. évf. 5. szám
Észak-Bánátban járt a könyvbusz

Az újvidéki Fórum Könyvkiadó a hétvégén ismét útnak indította a könyvbuszt, melynek most néhány észak-bánáti település volt az úti célja. Január 31-én, a délutáni órákban elsőként Csókára, majd Oroszlámosra, utána pedig Egyházaskérre érkezett meg a könyvekkel teli jármű.

A második állomás a Törökkanizsa községhez tartozó kistelepülés, Oroszlámos volt. A könyvbusz szombaton, délután fél 5-kor futott be a római katolikus templommal szemben található parkolóba. Az itt felállított elárusítóhelyen az érdeklődők megtekinthették, illetve kedvezményesen megvásárolhatták a Fórum Könyvkiadó legnépszerűbb kiadványait.

— Az volt a célunk a könyvbusszal, hogy a Fórum Könyvkiadó legújabb kiadványait eljuttassuk az olvasókhoz. Fontosnak tartjuk, hogy a terjesztésben minden lehetőséget kihasználjunk. Egyébként a Fórum megújult weboldalán is lehet könyveket rendelni. A régebbi és a legújabb kiadványaink egyaránt megtalálhatóak. Hozzátenném, hogy online rendelés esetén a postaköltséget a kiadó állja.

A könyvbusz útját a Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Kulturális Alap támogatja, ez a kezdeményezés pedig nagyon fontos számunkra. A Könyvet a szórványba! program adta az ötletet, hogy 2015-ben is elindítsuk a Fórum könyvbuszát, és kiadványainkat így juttassuk el olyan településekre is, ahol nehéz a terjesztés. Olyan köteteket hoztunk, amelyekről úgy gondoljuk, az itteni embereknek látniuk kell őket. Ez alkalommal elkísért bennünket egy szerző is, Kónya Sándor, akinek Egyházaskéren, a Batyubálon mutatjuk be a Nézzünk égre! című, vallásos népénekekkel foglalkozó tanulmánykötetét — mondta Brenner János szerkesztő.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..