home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Előhírnökként...
Martinek Imre
2023.10.31.
LXXVIII. évf. 43. szám
Előhírnökként...

Egy, a reformáció napjára hangolódó ünnepi zenés istentisztelet részesei lehettünk ez év magvető havának ötödik vasárnapján (október 29-én) a hódmezővásárhely—ótemplomi református egyházközség templomában.

Invokáció. „Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe” (Zsolt 46,3).

     

      Párommal ezúttal is önszorgalomból, mégis — mint a helyszínen kiderült — afféle előhírnökként érkeztünk meg a városba. A városba, melynek árvízvédelmi sáncainak tövében kicsiny szülőfalum (Debellács/Debeljacsa/Torontálvásárhely) alapjait lehelyező kálvinista telepes ősök egyik legnépesebb „frakciója” is elcsendesedett egypár minutára. Fogadva szép emlékű lelkészük elbocsájtó áldását. Az előttük álló hatalmas út előtt. Le: Délre. A Temesközbe. Anno. Az ÚR 1794-ik esztendejében.

...

      Az ótemplomi gyülekezet által meghirdetett mostani alkalomra Hódmezővásárhely különböző pontjáról, illetve szögletéből érkeztek vendégek: meghallván s megszívlelvén a szervezői invitációt.

      Az énekes-zenés kora esti áhítaton közreműködtek a város gyülekezeteinek lelkipásztorai, a közös énekeket pedig vonószenekar és orgona kísérte.

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..