home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Elismerés a legkreatívabb osztályoknak
Szakáll Laura
2023.12.14.
LXXVIII. évf. 50. szám
Elismerés a legkreatívabb osztályoknak

Október folyamán osztálykirándulást szervezett a Magyar Nemzeti Tanács a vajdasági általános iskolák magyar ajkú diákjai számára. A harmadikosok Újvidékre, a negyedikesek pedig Belgrádba utaztak. A költségeket az MNT fedezte.

A gyerekek élménybeszámolóként pannókat készítettek, melyeken az utazás legemlékezetesebb pillanatait örökítették meg. A zsűri által legjobbnak talált munkákat készítő osztályok értékes nyereményt kaptak, a közönségdíjasok is elismerésben részesültek, valamint két vigaszdíjat is odaítélt a tanács hivatala. Az eredményeket Varjú Potrebity Tatjana hirdette ki. Nehéz volt a zsűri dolga, mert nagyon szép pályamunkák érkeztek — emelte ki a végrehajtó bizottság oktatással megbízott tagja.

— A Magyar Nemzeti Tanács folytatni kívánja azt a jelentős programot, amellyel a családokon is segít azzal, hogy az osztálykirándulások teljes költségét felvállalja. Az idén egy nagy csapatmunkának köszönhetően a kirándulások újra életre keltek, a harmadikosok Újvidékre, a negyedikesek pedig Belgrádba utaztak. Október folyamán 76 általános iskolából a magyar tagozatos tanulók eljuthattak Vajdaság fővárosába és a szerb fővárosba. Köszönetet kell mondanunk az utazási irodának, a zentai Domusnak, aki a logisztikai feladatot vállalta, és a csoportok megszervezésében nagyon nagy segítséget nyújtott a Magyar Nemzeti Tanácsnak, emellett a topolyai Dinamotursnak, aki viszont lebonyolította az utazást. Most viszont itt állunk a rajzpályázatunk eredményhirdetésén ennek a programnak a megkoronázásaként.

Az MNT rajzpályázatára 87 munka érkezett be Vajdaság minden pontjáról.

— Olyan szép számban és olyan szép csoportmunkákat láthatunk itt, hogy nagyon nehéz volt választani, lehetetlen feladatnak tekintjük. A zsűri úgy gondolta, mégis megteszi, hiszen meghirdettük, hogy a legjobbnak értékelt munkát készítő osztály értékes nyereményt fog kapni, ami nem más, mint egy multifunkcionális fénymásológép. Abban bízunk, hogy hasznára fog válni a tagozatnak, az iskolának. A nyertesünk a Széchenyi István Általános Iskola kelebiai kihelyezett tagozata, ők vihetik haza az egyik fénymásoló gépet, a negyedik osztályosok közül pedig a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály kihelyezett tagozata. Gratulálunk a nyerteseknek.

A közönségdíjat azok az osztályok kapják, amelyeknek a munkáját a legtöbben kedvelték a közösségi oldalon.

— A harmadik osztályosok esetében a Dózsa György Általános Iskola tanulói kapták a legtöbb szavazatot, valamint a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola 4. b osztálya. Két vigaszdíjat is kihirdetünk, a szórványból választottunk két szép munkát. Könyvcsomagot kap a Nikola Tesla Általános Iskola tordai Ady Endre kihelyezett tagozata és a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola negyedikesei.

Azok az osztályok, amelyek vissza kívánják kapni a beküldött pannójukat, jelentkezzenek az MNT hivatalában.

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..