Édes élet

Édes élet

Ötödízben tartottak Édes napot Erzsébetlakon a falu felfiatalított nőklubjának szervezésében, elnök asszonyuk, Simon Annuska koordinálásával.

A jószomszédi kapcsolatokat és a toleranciát egyaránt erősíteni hivatott rendezvénynek a Testvériség-egység Általános Iskola udvara adott helyet. Az anyagi támogatást a blatósi helyi közösség, az erkölcsit viszont a Tartományi Képviselőház nemek egyenjogúságával foglalkozó bizottsága vállalta. Noha az ősz elején feltorlódott események és a pénzhiány ezúttal sem bizonyult jó párosításnak a látogatottság szempontjából, a felhozatal minősége kihívás elé állította a szakbizottságot.
A 2012. esztendő süteményszimfóniájában a bánsági Lukácsfalva, Muzslya, Aradác, Botos, Torontálvásárhely, Istvánvölgy (Hajdušica), továbbá az újoncként jelentkező Sándoregyháza kalácsain és süteményein kívül a bácskai Dunagálos (Gložan), Titel és Kiszács remekei is hívogatták az összesereglett vendégek apraját-nagyját. Táncos Ernő faluelnök köszöntője után a viseletbe öltöztetett iskolások szavaltak, az érdeklődők pedig a gondozott iskolaudvar tőszomszédságába épített nádfedeles tájházat is megtekinthették. Nedeljkov Milan iskolaigazgató röviden ismertette az erzsébetlaki szlovák, magyar, paltyén (óbolgár) és egyéb helyi etnikumok egymás hiányosságát kiegészítő, erényeit pedig felerősítő momentumait.
Megmérettetés lévén a bemutatott, illetve árusított süteményeken kívül a héttagú zsűri, Pozsár István felügyeletével a legszebb standot is értékelte. Ez utóbbi kategóriájában a legautentikusabbnak járó titulust a torontálvásárhelyi Pipacs Nőegylet érdemelte ki, azonkívül díjazták az aradáci és a titeli nőklubok ötletességét is. A legízletesebb és a leghitelesebb édességek között a sándoregyháziak tökös pitéje, az aradáciak samrolnija, valamint a lukácsfalviak mákos kalácsa lett dobogós. Majd következett a díjazottak fénybeírása, illetve a tombolasorsolás és vacsora közben folytatott társalgás a helyi Ifjúsági Otthonban. A táncmulatság zenekara a Bel Ami együttes volt.
 

Címkék: Édes nap, Erzsébetlak

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Édes élet
Bánáti Újság
  • Borbély Tivadar
  • 2017.07.26.
  • LXXII. évfolyam 30. szám
Édes élet
Községeink Életéből
  • (Tha)
  • 2016.10.24.
  • LXXI. évfolyam 42. szám
Facebook

Támogatóink