home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Csülöknapok Palicson
(T. T.)
2013.03.27.
LXVIII. évf. 13. szám
Csülöknapok Palicson

Csütörtökön esős, hűvös időben nyíltak meg az V. Nemzetközi Csülöknapok a Vajdasági Mangalicatenyésztők Egyesületének szervezésében a palicsi Nagyteraszon.

Húsvét közeledtével a hentesek jutányos áron kínálták a finomabbnál finomabb húsból készült ételeket, de többfajta sajt, túró, bor és pálinka is vevőre várt. Aki valamilyen tetszetős ajándéktárggyal szerette volna meglepni szeretteit, az is választhatott megfelelőt a kézművesek gazdag áruválasztékából. A négynapos rendezvényt Dobó Márta, a szabadkai Városi Tanács regionális és nemzetközi kapcsolatokkal megbízott tanácstagja nyitotta meg.

— A Csülöknapok azok közé a rendezvények közé tartozik, amelyek révén fejleszthetjük a turizmust, idecsalogathatjuk a vendégeket, hogy minél többen megismerjék azokat az ízeket, melyek erre a vidékre jellemzőek. Reméljük, az időjárás kegyeibe vesz bennünket, s egy kellemes séta, ízletes kóstoló és egy jó vásárlás emlékezetes marad a látogatók számára — mondta.

Az eseménynek jótékonysági jellege is van, a Vajdasági Mangalicatenyésztők Egyesülete például 100 kg kolbászt adományozott a szabadkai Kolevka gyermekotthonnak. A felvételek a helyszínen készültek.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..