home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Az izraeli nagykövet Szabadkán
(T. T.)
2014.10.22.
LXIX. évf. 43. szám
Az izraeli nagykövet Szabadkán

Kedden Maglai Jenő, Szabadka polgármestere Yossef Levyt, Izrael állam szerbiai nagykövetét fogadta a városházán. Az egyórás eszmecserén főként Szabadka gazdaságának fejlesztéséről esett szó, illetve egyéb olyan témákról, amelyek az önkormányzat és Izrael közötti kapcsolatokat erősítenék.

— Kiemelten foglalkoztunk az együttműködési lehetőségekkel, úgy mértük fel, hogy megvan a lehetőség arra, hogy izraeli beruházók jelenjenek meg Szabadkán. Ezenkívül a kultúra és az intézmények együttműködésére vonatkozóan is nagy lehetőséget látunk. Az lesz a feladatunk, hogy az elkövetkező időszakban megvalósítsuk a megbeszéléseken elhangzottakat. A zsinagóga felújítása nagyon jól halad, s a nagykövet úr ezzel kapcsolatban is a támogatásáról biztosította az önkormányzatot. Arról is beszéltünk, hogy az Izraeli kultúra hete elnevezésű rendezvény Belgrádon kívül Szabadkára is ellátogathatna. Bízom benne, hogy a mai tárgyalásunk eredményes lesz — mondta Maglai.

Yossef Levy, Izrael állam szerbiai nagykövete kiemelte, hogy le van nyűgözve a polgármester és a helyi emberek energiájától.

— Örülök, hogy a zsinagóga felújítási munkálatai folyamatban vannak, ami nemcsak a zsidó hitközségnek, hanem Izrael államnak is nagyon fontos. Nyitottak vagyunk a szabadkai önkormányzattal való együttműködésre — emelte ki a nagykövet.

A felvétel a sajtótájékoztatón készült.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..