home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Arass, rózsám, arass!
monaRa
2012.07.04.
LXVII. évf. 27. szám
Arass, rózsám, arass!

Június 30-án - hagyományosan a Péter-Pál-naphoz legközelebb eső szombaton - tartották meg Szajánban az Ady Endre Művelődési Egyesület szervezésében a XVI. Észak-bánáti Aratóünnepséget. A résztvevőket és a vendégeket Benyócki Sára, az egyesület elnöke és Apró Kornél, a helyi közösség elnöke k...

Június 30-án - hagyományosan a Péter-Pál-naphoz legközelebb eső szombaton - tartották meg Szajánban az Ady Endre Művelődési Egyesület szervezésében a XVI. Észak-bánáti Aratóünnepséget. A résztvevőket és a vendégeket Benyócki Sára, az egyesület elnöke és Apró Kornél, a helyi közösség elnöke köszöntötte, Dobai János tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes pedig a kenyérgabona fontosságáról és az idei hozamról, valamint az árakról szólt az egybegyűlteknek. A megnyitón az orci gyerekek és Ady Endre ME néptánccsoportjának a bemutatkozását élvezhette a közönség.
Az aratóverseny a parcellákon zajlott, ahol a jelen lévő csapatok: a feketetói Szarvas, az adai Aranykalász, a padéi Búzaszöm, a tordai Orgonavirág, a kisboszniai Romoda, a helybeli Búzavirág, a muzslyaiak és a tiszahegyesiek, valamint a magyarországi Kecelről a Kökény, Orciról pedig az Arató és a Hajdina Mákvirágok mutatta be tudását. A megbízott szakzsűri az aratóreggelit, a hagyományos, kézzel való aratást, a tarlót, a népviseletet, a kaszakalapálást, az aratószerszámokat, a marokszedést, a kévekötést, a keresztcsinálást osztályozta.
A pontok összesítése alapján két első helyezet lett, a keceli Kökény és az adai Aranykalász csapat, második helyen a Búzaszöm, harmadikon a házigazda Búzavirág végzett.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..