home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Áprilisban választások Magyarországon
(tv.)
2010.01.27.
LXV. évf. 4. szám

Sólyom László Magyarország köztársasági elnöke április 11-ére írta ki az országgyűlési képviselők választásának első fordulóját. A választások második fordulóját április 25-én tartják. Ezzel hivatalosan is megkezdődött az április 9-én éjfélig tartó választási kampány. A választópolgároknak az első f...

Sólyom László Magyarország köztársasági elnöke április 11-ére írta ki az országgyűlési képviselők választásának első fordulóját. A választások második fordulóját április 25-én tartják. Ezzel hivatalosan is megkezdődött az április 9-én éjfélig tartó választási kampány. A választópolgároknak az első fordulóban két szavazásra van joguk: egyrészt arra szavazhatnak, kit szeretnének az egyéni választókerületükben (ebből 176 van) képviselőnek, a másik íven pedig arra, hogy a területi listáról melyik pártot támogatják (összesen 20 területi lista van). A területi listákról összesen 152 mandátumot osztanak ki. Az országos listán kiadható 58 mandátumot pedig a fel nem használt, úgynevezett töredékszavazatok összesítése alapján osztják ki. Ha áprilisig minden így marad, a Fidesz megszerzi a kétharmadot az Országgyűlésben -- ez a következtetés vonható le a HVG számára készített januári Medián-elemzésből.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..