Akik megbízatása a nemzet

Akik megbízatása a nemzet

Délvidéki bemutatkozó körútjuk során április 11-én az Újvidéken tanuló magyar egyetemisták kisebb csoportjával is találkozott a pécsi Kosztolányi Dezső Céltársulás.Mint ismeretes, ez év február első hetében tartották meg Pécsett az I. Pécsi Református Cserediákprogramot, melynek keretében három szlavóniai (Haraszti, Kórógy, Szentlászló) és három vajdasági (Bácsfeketehegy, Hertelendyfalva, Törökbecse) magyar település felsős diákjai négy napot tölthettek el a baranyai megyeszékhelyen.

Szinte egyidejűleg a már javában tartó viszontlátogatásokkal, a nevezett régiók újabb érintőpontjain kért és kapott bemutatkozási lehetőséget április hó derekán a projektum kezdeményezőjeként és társszervezőjeként jegyzett pécsi Kosztolányi Dezső Céltársulás. A Kárpát-medence magyar fiatalságát a szülőföldön való boldogulásban segítő és ösztönző nonprofit, pécsi egyetemista-civilszervezet.

A szervezet négytagú küldöttsége Barkóczi Csaba, Nagy Balázs, Dukai Edit és Mateescu Gabriel személyében április 11-én az Újvidéken tanuló magyar egyetemisták kisebb csoportja előtt is felvázolta a határokon átnyúló tevékenységei alapkoncepcióját. A beszélgetés bensőséges légköréhez a találkozó létrehívását szorgalmazó püspöki segédlelkész, nt. Szilágyi Zoltán hertelendyfalvi tiszteletes úr igehirdetése („Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tisztaságban...” — 1Tim, 4,12—16) is jelentősen hozzájárult. A találkozás színhelye az újvidéki Ferences Rendház Bonaventurianum Kollégiuma volt. A céltársulás elnökével, Barkóczi Csabával készült beszélgetésünket lapunk április 27-ei számában olvashatják.     

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Fiatalok Fiataloknak rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Akik megbízatása a nemzet
Fiatalok Fiataloknak
  • Összeállította: Szerda Zsófi
  • 2019.06.11.
  • LXXIV. évfolyam 23. szám
Akik megbízatása a nemzet
Fiatalok Fiataloknak
  • Összeállította: Szerda Zsófi
  • 2019.06.03.
  • LXXIV. évfolyam 22. szám
Facebook

Támogatóink