home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Ajándékok a legkisebbeknek
VARJÚ Sára
2013.01.23.
LXVIII. évf. 4. szám
Ajándékok a legkisebbeknek

SAVE THE KIDS – a VIFÓ és a Madlen Club jótékonysági akciója

A Madlen Club immár hatodik alkalommal szervezi meg a Save The Kids jótékonysági rendezvényt, s már harmadik éve a Vajdasági Ifjúsági Fórum civil szervezet támogatásával. A támogatás ajándékgyűjtés formájában történt a zentagunarasi óvodában, Palicson a helyi közösség épületében és Szabadkán VIFÓ civil szervezet épületében. A csomagok már a múlt héten a Kolevka Gyermekotthon lakóihoz kerültek, ugyanúgy, mint a 25-ei, azaz a pénteki jótékonysági rendezvény bevétele is. A gyermekotthon nevében Valen Zsuzsanna, a Kolevka Gyermekotthon óvónőinek koordinátora mondott köszönetet az ajándékok hivatalos átadása alkalmából.

— Szabadka és környéke lakossága nagyon figyelmes, rendszeresen érkeznek hozzánk fiatalok, akik gyűjtést szerveznek. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan gondolnak ránk, és figyelemmel kísérik a munkáságunkat, tudják, hogy milyen gyerekekkel foglalkozunk, milyen segítségre van szükségünk. Szeretetre és odafigyelésre. A jótékonysági akció keretében adományozott pénzösszeg és a csomagok csak hozzájárul mindehhez — mondta Valen Zsuzsanna.

Több mint két autónyi csomagot sikerült összegyűjteniük a civil szervezet fiataljainak.

— Az idén körülbelül ugyanannyi adomány gyűlt össze, mint tavaly, de érezhető, hogy a lakosság kevésbé adakozó, mint korábban, amikor mindenki jobban élt. Mostani akciónk során ruhaneműt, játékot, füzetet és kifestő könyvet gyűjtöttünk össze. A rendezvényeinken nemcsak a felnőtteket, hanem a fiatalokat figyelmét is fel szeretnénk hívni az adakozás lehetőségére — nyilatkozta lapunknak Nagy Norbert, a VIFÓ elnökségi tagja.

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is 200 dináros belépődíjjal támogathatják a rendezvényen részt vevő fiatalok a Kolevka Gyermekotthont.

— A bulin a civil szervezetünk tagjai is jelentős szerepet vállalnak. Közülünk mindenki elmegy majd a pénteki rendezvényre, és mi magunk is adakozni fogunk, ezzel is hozzájárulva a gyerekek szükségleteinek a kielégítéséhez. Ha már hétvége van és a fiatalok ki akarnak mozdulni, akkor inkább egy olyan eseményre menjenek el, ahol, nem mellékesen, nagyszerű előadókkal találkozhatnak, és ahol jótékonysági célokra adakozhatnak — biztatja a fiatalokat Bosnyák Natália, a VIFÓ civil szervezet alelnöke.

— Öröm látni a gyerekek szemében a csillogást, az arcukon a mosolyt, amikor átadjuk nekik az ajándékokat. Nekem már ezért megéri ezt megszervezni. Másodszor veszek részt ebben az akcióban, úgy gondoltam, hogy semmiképp sem hagyhatom ki — osztotta meg velünk élményeit Raffai Gusztáv, a civil szervezet tagja.

A rendezvényen az idén összesen tizenhét városi lemezlovas lép majd fel: Kibz, Dfndr, The Slace, Adamov, Mystique, Fishee, Madd Matt, Ascaloon, Chrono, Nicolas Zoraje, Babriel Bin, Minimalistic, Nino Šebelić, Šebelić, Oliw, Mist, Wb41 és Kovee.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..