home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A rászorulókat ezután sem hagyja cserben
Kónya-Kovács Otília
2014.02.25.
LXIX. évf. 9. szám
A rászorulókat ezután sem hagyja cserben

Dr. Alemany Fesszl Erzsébet Nagybecskerek város kitüntetettje — Az elmúlt év végén Nagybecskerek város díjazottjai között volt a magyarcsernyei származású, Németországban élő dr. Alemany Fesszl Erzsébet. A doktornő az ünnepségen nem tudott jelen lenni, ezért a rangos elismerést Ivan Bošnjak polgármestertől utólag vette át a tiszteletére rendezett fogadáson.

Dr. Alemany Fesszl Erzsébet munkásságát Nagybecskereken és környékén mindenki jól ismeri. Az elmúlt időszakban is sok segélyt szerzett a város intézményei, egyesületei és iskolái számára. Nemrégiben a Josif Marinković Zeneiskolát lepte meg Németországban gyűjtött hangszerekkel. Mint mondta: maga sem hitte, hogy a megmozdulás ekkora visszhangra talál, és hogy az emberek fuvolát, gitárt, szintetizátort adományoznak a zenedének.

Az orvosnő idestova negyed évszázada foglalkozik humanitárius tevékenységgel. A gyűjtéseket Németországban szervezi. A legínségesebb időkben, amikor nálunk a legfontosabb gyógyszerekhez sem lehetett hozzájutni, az orvosságszállítmányokkal számtalan életet mentett meg.

A tűzoltóságnak nemegyszer tűzoltóautót szerzett, a környező települések önkéntesei neki köszönhetően tudnak tűzesetkor a helyszínre vonulni. A nagybecskereki színház kellékeinek szállításához teherautóról gondoskodott, a melencei gyógyfürdőt pedig betegágyakkal szerelte fel. A felsorolás természetesen korántsem teljes...

Dr. Alemany Fesszl Erzsébet a díj átvételekor elmondta: itthonról, Szerbiából ez az első ilyen jellegű elismerése. Meglepődött a felterjesztésen, ám örül neki, hogy éppen a nagybecskerekieknek jutott eszébe, a Bega menti település ugyanis fontos szerepet játszik életében: itt járt zenedébe, gimnáziumba, és ebben a városban lett először szerelmes.

Nemrégiben dédelgetett még egy álmot: szülőhelyén, Magyarcsernyén idősotthont szeretett volna létrehozni. Tervéről azonban kénytelen volt lemondani, mert az ügyintézés folyamata túl bonyolult és hosszadalmas, beteg férjének ápolása pedig elveszi ideje legjavát. Mint hangsúlyozta, a háziápolás-szolgálatot mindenképpen bővíteni szeretné, hogy az idős, magatehetetlen, beteg embereknek segítséget nyújthasson.

A fogadáson az orvosnő kijelentette: hetvennyolc éve ellenére még sok humanitárius tervét szeretné véghezvinni.        

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..