A körülöttünk élő Természet feltérképezése

A körülöttünk élő Természet feltérképezése

Munkaszombattal dúsítva rajtolt az idei tanév Torontálvásárhelyen. Az ötödikesek csapata előbb a falu helytörténeti múzeumának tárlatával ismerkedett, majd a Vásártéren szervezett kerékpáros vetélkedőbe kapcsolódott be. A magyar tannyelvű tagozatot előlegben biológiatanáruk a körülöttük lévő környezet rejtelmeibe vezette be.

Mottó: „Aki mer, annál van a kanál!”

Összhangban a korábbi évek bevált gyakorlatával, az idei tanév huszonkét fős ötödikes osztályközössége is belekóstolhatott a rendhagyó biológiaórák kínálatába. A terepjárással egybefűzött elméleti oktatásba, mely a lexikális ismereteken kívül magával az élő Természettel is bensőséges kapcsolatokat igyekszik létrehívni és ápolni. A megvalósított túra keretében a gyerkőcök a falu legöregebb, 1932-ben épített Tóth Ferenc néppark még meglévő peremét keresték fel, karnyújtásnyira a szebb időket is megélt vasútállomás környékén. Útközben szomjukat előbb vadszederrel, majd vízzel csillapítva, a néhai ötven-egynéhány utcai pumpás kutak legszívósabbjának karját nyomogatva. Valahol az Újsor vidékén. Az elfogyasztott uzsonnás zacskókba, magától értetődően, újrahasznosítható hulladék, vagyis műanyag kupakok, illetve alumínium üdítős dobozok kerültek. Ha többre nem is, az említett nyersanyagoknak a tanév végén esedékes értékesítéséből egy-egy fagyira mindenképpen futja majd! Persze az sem mellékes tényező, hogy az ilyen aprócska gesztusoknak köszönhetően az utcákon is kevesebb hulladék marad, sőt, általuk gyakorlati pluszpontokat is lehet szerezni...

S mint ilyenkor szokás, a kirándulásról élményrajzok is készültek Ősz a környezetemben címmel.

A mellékelt fotográfián látható alkotások Alföldi Ábel, Balogi Szilárd, Barát Andrea, Bíró András, Délity Andrea, Fazekas Edmund, Fekete Valentin, Görbe Tivadar, Gyorgyevity Eleonóra, Horváth Gabriella, Kovács Viktor, Lovrity Dávid, Martinek István és Sára Szilveszter ügyességét dicsérik.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Fiatalok Fiataloknak rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink