A jól megérdemelt szüret Bácsfeketehegyen

A jól megérdemelt szüret Bácsfeketehegyen

Napsütés és vidám hangulat a három napon át tartó 47. Bácsfeketehegyi Szüreti Napokon.

A nagy múlttal büszkélkedő rendezvénysorozat szeptember 7-én 19 órakor vette kezdetét a helyi színházteremben, ahol torontálvásárhelyi, udvarszállási, tordai, mitrovicai, törökkanizsai, valamint bácsfeketehegyi néptánccsoportok és népdalénekesek előadását tekinthették meg az érdeklődők.

Másnap délelőtt 9 órakor a hagyományos felvonulás tartották meg a település középpontjában, amikor is a falubeli néptáncosok egy műsorral kedveskedtek a közönségnek, majd a kis kosaraikkal végigjárták a heti piacot, hogy gyűjtögessenek az idei termésekből. A piactértől a Lódi Borpincészetbe mentek, ahol szintén bemutatták a tánctudásukat. Ezt követően a kerekes kútnál, a Koncz családnál, és a Kultúrotthonnál is megállt a felvonulás, amelyet egy magyarországi zenekar muzsikája gazdagított. Mindeközben a színház melletti parkban birkapaprikás-főző verseny zajlott, amelyre nagy volt az érdeklődés a benevezőket illetően.

Sor került a VII. Kun Hagyományőrző Találkozóra is, amelynek keretein belül a 15 év alattiak számára íjászversenyt rendeztek, valamint kun játék- és íjászbemutató is színesítette a programot. Sokan várták a 17. Szőlész- és Borásztalálkozót is, ahol többek között az idei év termését értékeltél a gazdák.

Bácsfeketehegy egyik jeles ünnepe a vasárnapi istentisztelettel ér véget a református templomban.

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A jól megérdemelt szüret Bácsfeketehegyen
Riport
A jól megérdemelt szüret Bácsfeketehegyen
Riport
Facebook

Támogatóink