home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
A Summer3p felfrissít, átmozgat, felráz
Gyurkovics Virág
2015.08.03.
LXX. évf. 30. szám
A Summer3p felfrissít, átmozgat, felráz

Egész héten harminc fok fölötti volt a hőség Szabadkán és Palicson, ezért néhány napja valódi felüdülést nyújtott a Summer3p fesztivál, mely felfrissítette, átmozgatta és felrázta a kánikulában bágyadozó közönséget. Az elektronikus zenei, képzőművészeti és mozgáskultúrát középpontba állító rendezvényt immár tizenharmadik alkalommal szervezte meg az A.Š.C. civil szervezet.

Július 23-a és 26-a között az idén is több ezer fiatal bulizott a nyár gigantikus jakuzzipartiján.

Palics turizmusa százhetven éves múltra tekint vissza. Az egyik legjelentősebb turisztikai eleme maga a termálfürdő, mely az építészet korai fejlettségének és a természeti kincsek kedvező felhasználásának ötvözetét is jól reprezentálja. A fesztivál egyik mozgatórugója, hogy a Szabadkától nyolc kilométerre elterülő palicsi turisztikai központot népszerűsítse, és ezzel is hozzájáruljon ahhoz, hogy a polgárok bátrabban, szabadabban, szívesebben használják a rendelkezésükre álló festői környezetet.

A Summer3p fesztivált 2003-ban indították el azzal a céllal, hogy megmozgassák a szabadkai fiatalságot, színvonalas alternatív szórakozási lehetőséget kínálva. A rendezvény hagyományosan a Férfistrandra és a termálfürdőre korlátozódik. Míg az első kiváló lehetőséget nyújt a szabadidős tevékenységeknek — inspirációt a szabadban folytatott művészeti alkotáshoz, friss levegőt és teret a szabad mozgáshoz, harmonikus környezetet a jógához —, addig a második nem mindennapi koncerthelyszínt, mely — a medence kínálta csobbanási lehetőséggel — egyedülálló bulihangulatot kölcsönöz.

A Summer3p olyan rendezvény, amely valóban a helyiek érdekeit tartja szem előtt. Követi a visszajelzéseket, a trendeket, egyúttal a társadalmi szerepvállalás fontosságára is következetesen felhívja a látogatói figyelmét. Ennek tükrében a szervezők gondosan ügyelnek rá, hogy valamennyi korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot. A workshopok között a fotózásnak és a festészetnek kiemelt helye van. Az elmúlt évek során itt készült képzőművészeti alkotásokat alkalmi kiállításon mutatták be a palicsi termálfürdőben. Egyedülálló lehetőség a fesztiválon az is, hogy az érdeklődők szakmai vezetők felügyeletével készíthetnek műalkotásokat szemétből, a fémhulladékból ugyanis — némi kreativitással és egy hegesztőszerszámmal — különleges térinstallációkat lehet alkotni.

A szervezők természetesen a zenei felhozatalt illetően is naprakészek. Az idén mintegy harminc DJ nyújtott műfajában, stílusában, hangulatában változatos zenei élményt. Az első nap érdekessége például az volt, hogy kizárólag a női lemezlovasoké volt a főszerep, ám a fesztivál többi napján is számos meglepetéssel, rangos külföldi előadókkal és több Szabadkáról elszármazott zenésszel várták a közönséget.

A rendezvényen több helyi szervezet, például a Szabadkai Ifjúsági Iroda és a Danilo Kiš Ifjúsági és Kulturális Alapítvány is képviselte magát, ezenkívül az A.Š.C. civil szervezet kampányolt az erőszak ellen, illetve a természet megóvása, a Palicsi-tó vizének megtisztítása érdekében is.

A Summer3p fesztivál évről évre arra emlékezteti a szabadkaiakat, hogy tartsanak ki a Palicsi-tó mellett, és addig se feledkezzenek meg róla, amíg a vize fürdésre alkalmatlan, mert a környezete így is számtalan lehetőséget nyújt arra, hogy hasznosan és szórakozva töltsük el itt a szabadidőnket.


Kattints az alábbi képre és tekintsd meg a szerző adatlapját is:
Gyurkovics Virág

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..