A Legszebb kenyér
2022.08.16.
LXXVII. évf. 32. szám
A Legszebb kenyér

A Szent István-nap és Újkenyér-ünnep szervezésével megbízott bizottság pályázatot hirdet a Legszebb kenyér verseny kapcsán.

 A Legszebb kenyér elnevezésű verseny idén 2022. augusztus 21-én kerül megrendezésre a Szent István-nap kapcsán, Magyarkanizsán.

A versenyszabályok alapján a kenyeret a rendezvény előtt minden résztvevő otthon készíti el, saját költségén. A versenyre bárki benevezhet, aki a rendezvény napján, augusztus 21-én a városháza előtti parkolóban felállított, az ünnepi kenyereknek fenntartott faházban 17.00 és 18.15 óra között átadja az általa sütött kenyeret és kitölti az előre elkészített adatlapot a következő adatokkal: 1. A kenyeret sütő versenyző neve, illetve egyesület, civil szervezet, magánvállalkozás stb. esetében a szervezet vagy csoport neve. 2. Pontos elérhetőségek: lakhely, cím, telefonszám.

Minden versenyző köteles az eredményhirdetéskor megjelenni a színpadnál 19.15 órakor.

A versenyzők kenyereit 3 tagú zsűri értékeli. A kenyérsütő nevét és egyéb adatait a zsűri tagjai nem ismerik, csak a versenyben részt vevő kenyér számát. A zsűri az alábbi kritériumok szerint rangsorolja a kenyereket: 1. Kreativitás, 2. Forma, 3. Látvány. A zsűri értékelésére 18.30-kor kerül sor. Az értékelést a versenybizottság elnöke felügyeli és gondoskodik arról, hogy a verseny lebonyolításakor minden a szabályok szerint történjen.

A zsűri döntése alapján kiválasztható három díjazott, akik a következő kategóriák képviselői kell, hogy legyenek: 1 magánszemély, 1 szervezet vagy magánvállalkozás (amely nem foglalkozik iparszerűen kenyérkészítéssel, cukrászattal), 1 professzionális kenyérsütő (magánvállalkozás, amely iparszerűen foglalkozik kenyérkészítéssel, cukrászattal).

A díjazottakat értékes nyeremények várják. Az értékelés után a kenyerek a rendezvény végéig a kijelölt faházakban maradnak.

Részvételi, nevezési díj nincs.

Ha a versenyző nem tartja magát ezekhez a versenyszabályokhoz, a szervezőknek jogukban áll kizárni a versenyből.

a Szervezőbizottság

 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Pályázat rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..