A Híd ünnepe

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

A Híd ünnepe

Budavára szegletéből Az ünnepelt a vén DunávalA Széchenyi lánchíd megépítésének 150. évfordulóját 1999-ben ünnepelték. Azóta szinte hagyományként minden év júniusának második felében rendezvényekkel emlékeznek Budapesten a nagy eseményre. A Híd ünnepe ez, amikor megszűnik az autósfo...

Budavára szegletéből

Az ünnepelt a vén Dunával

A Széchenyi lánchíd megépítésének 150. évfordulóját 1999-ben ünnepelték. Azóta szinte hagyományként minden év júniusának második felében rendezvényekkel emlékeznek Budapesten a nagy eseményre. A Híd ünnepe ez, amikor megszűnik az autósforgalom az építményen, a gyalogosok pedig annak rendje és módja szerint a környékét (Alagút, Clark Ádám tér, Roosevelt tér) is birtokba veszik. A hivatalos adatok alapján június 22-ét illetné meg ez az ünnep, mert 1837-ben Pollack Mihály tervei alapján ezen a napon kezdték meg a Magyar Nemzeti Múzeum építését, 1913-ban pedig ezen a napon született meg Szombathelyen Weöres Sándor költő, író, műfordító és irodalomtudós, aki ha élne, ma kereken kilencvennyolc esztendős lenne. Emlékük előtt tiszteleg e jegyzet. Pontosabban a torzítatlan létezésben rejlő igazság előtt, miképpen azt a Szembe-fordított tükrökben a költő is megfogalmazta: Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.

Címkék: A Híd ünnepe

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A Híd ünnepe
Mérföldkő
  • Lábadi Loránd
  • 2020.02.06.
  • LXXV. évfolyam 6. szám
A Híd ünnepe
Mérföldkő
  • Lábadi Loránd
  • 2020.02.02.
  • LXXV. évfolyam 5. szám
Facebook

Támogatóink