home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Napi szinten kevesebb a koronavírus-fertőzött
2020.08.10.
LXXV. évf. 32. szám
Napi szinten kevesebb a koronavírus-fertőzött

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet által a Városi Válságkezelő Törzskarhoz eljuttatott jelentés szerint a járvány kezdete óta a mai napig 360  szabadkai lakhellyel rendelkező személyt regisztráltak koronavírus fertőzéssel.

Ugyanebben az időszakban 15 olyan haláleset történt, amely kapcsolatba hozható ezzel a megbetegedéssel.

Az észak-bácskai körzetben, az adatok alapján eddig 445 személy betegedett meg, összesen 17 halálos kimenetellel.   

Az elmúlt 24 órában a  Szabadkai Közkórház tüdőgondozó covid ambulanciáján összesen 18 vizsgálatot végeztek, ezek közül 6 kontrollvizsgálat volt. Három pácienst tartottak bent kórházi kezelésen, ugyanennyi beteget pedig hazaengedtek. Az egészségügyi dolgozók között nincs újabb koronavírussal megfertőződött beteg. 

Jelenleg a Szabadkai Közkórház tüdőgondozó covid ambulanciáján 70 pácienst kezelnek. Hét pácienst kezelnek a Szabadkai Közkórház  Covid Fertőző Osztályának, a Covid Központjában, ketten közülük lélegeztetőgépen vannak.  

Sajnos az elmúlt hétvégén a koronavírus következményei miatt egy páciens elhalálozott.
Az elmúlt héten csökkent a  kórház tüdőgondozó covid ambulanciáján megvizsgált betegek száma, illetve július utolsó hetéhez viszonyítva kevesebb volt a páciensek felvétele a Covid kórházban.
A jelenlegi koronavírus fertőzéssel kapcsolatos járványügyi helyzet Szabadka Város területén az illetékesek véleménye szerint a negatív növekedési trendet megállították.

Nagyon fontos a tény, hogy az elmúlt néhány napban, Szabadka Város, illetve a körzet területén napi szinten kevesebb a koronavírus-fertőzött, napi szinten kevesebb koronavírussal fertőzött személyt regisztáltak az előző időszakhoz képest, ez az első biztató adat a betegség hosszabbtávú megfigyelése óta.   



 Fotó: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..