home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Új évad a Madáchban
MOLNÁR Aranka
2015.10.05.
LXX. évf. 39. szám
Új évad a Madáchban

Tájolással kezdte az új őszi-téli évadot a nagybecskereki Madách Amatőr Színház. Nemrégiben a Herczeg Ferenc-emléknapokon mutatkozott be Versecen, ahol a város szülöttjének Szendrey Júlia című darabját mutatta be.

— A mű színrevitele a verseciekkel közös ötlet volt. Egyik találkozásunkkor merült fel, hogy miért ne mutatna be a Madách társulata egy Herczeg-darabot. A Lilijana Ivanović rendezte előadás premierjére júniusban, a tavaszi-nyári idény legvégén került sor a Toša Jovanović Népszínházban, így a vendégszereplés volt az első repríz. A továbbiakban lesz még ismétlése. A nagybecskereki leánykollégium növendékeinek ugyan diákelőadást tervezünk, de bekerül az október-novemberi repertoárba is — jelentette ki Jenovay Lajos, a Madách-színház titkára.

A társulat októberben folytatja a tájolást: Bácskossuthfalvára megy, majd 11-én Bezdánban lesz a színházi fesztivál vendége. Mindkét alkalommal Az úr vadászni jár című vígjátékot mutatja be.

A tájolást a Tartományi Nemzeti Kisebbségi Titkárság, a Tartományi Művelődési Titkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatja. Az őszi hónapokban egyébként több a próba, mert a tanév kezdetével újra összeállt az Ifjúsági Pódium csapata is. A tavasszal kezdték meg az Ezerszint című darab próbáit, melyet a közönség októberben láthat. A rendező feladatát Jenovay Lajos vállalta.

Az elmúlt évadokban a nézők nagy szeretettel fogadták az operettesteket, ezért decemberre is terveznek egyet, méghozzá a kettős jubileum jegyében: 100 éve mutatták be Bécsben a Csárdáskirálynőt, illetve 15 éve alakult meg a Madách Amatőr Színház operett-társulata. Az elképzelések szerint ez a bemutatkozás eltér majd az eddigi zenés-táncos estektől.

— Nem csak a Csárdáskirálynő részletei és más Kálmán-dalok hangzanak majd el — mondta a titkár, majd hozzátette: Konrád Emma korrepetitorral a napokban összeállítják a repertoárt, és megkezdődhetnek a próbák. A bemutatót december közepére tervezik.

  
A Szendrey Júlia című előadás szereplői: Jenovay Lajos, Leontina Visnjei, Kósa Zoltán, Csíkos Dániel, Balázs György, Rontó Márta, Izelle Károly, Barta Frigyes és Márton Ramóna

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..