home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Sikeres jótékonysági akció Muzslyán
Borbély Tivadar
2013.09.04.
LXVIII. évf. 36. szám

"Ha valaki egy csöppnyi szeretetet és jó szívet, egy csipetnyi világosságot és igazságismeretet adott a világnak, élete nem volt hiábavaló." (Alfred Delp)

Rendkívül sikeres volt a VMSZ muzslyai Női Fórumának a jótékonysági akciója, amelynek során a feleslegessé vált, de kifejezetten jó állapotú nyári és őszi ruhaneműket és lábbeliket osztották szét a rászorulók között.
Vidrács Krisztina, a VMSZ muzslyai Női Fórumának elnök asszonya elmondta, a többgyermekes háztartásokban a szegénységi arány magasabb, mint a gyermektelenekben, esetükben a mindennapi számlák, a rezsiköltség és az alapvető élelmiszerek megvásárlása is komoly fejtörést okoz, így ruházkodásra, öltözködésre nem futja.
— Az emberi szeretet az egyetlen dolog a világon, amiből minél többet oszt szét az ember, annál több marad neki. Hisszük, hogy ha sokan keveset teszünk, akkor valódi és kézzelfogható segítséget nyújthatunk sok rászoruló családnak.
Győri Csilla, Csíkos Anna és Gera Erzsébet, a Női Fórum tagjai kiemelték, hogy a meghirdetett akció keretében közel ötven személy talált magának megfelelő ruhadarabot, majd hozzáfűzték, ez az emberbaráti cselekedet is azt bizonyítja: óriási igény van az ilyen jellegű segítségnyújtásra, ezért október 31-éig minden hétfőn 20 órától téli gyermek és felnőtt ruhaneműket is gyűjtenek.
Időközben nem pihentek a VMSZ muzslyai Ifjúsági Fórumának tagjai sem. Bakos Árpád alelnök elmondta, mivel a legszegényebb családok számára a komoly anyagi terhet jelentő tanévkezdés segítség nélkül megoldhatatlan, a nyár folyamán hagyományos tanszergyűjtési akciót szerveztek. A beérkezett füzeteket, ceruzákat és vonalzókat Somorai Renáta és Vidrács Krisztina, a VMSZ helyi Ifjúsági Fórumának tagjai adták át az iskola igazgatójának és a tanító néniknek.
Az Ifjúsági Fórum tagjai kiemelték, a tavalyi és az idei gyűjtési akció is meggyőzően azt bizonyítja, hogy a muzslyai fiatalok érzik az önzetlen segítségnyújtás fontosságát, és köszönetet mondanak az összegyűlt adományokért, hiszen ezek a rászoruló, többgyermekes családoknak valódi segítséget jelentenek.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..