home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Őszi hétköznapok Muzslyán
Borbély Tivadar
2014.10.28.
LXIX. évf. 44. szám
Őszi hétköznapok Muzslyán

Folyóirat-bemutató, segítség a rászorulóknak, tisztelgés az idősek előtt — tartalmas őszi heteken vannak túl a muzslyaiak.

A Sziveri János Művészeti Színpad és Muzslya helyi közösség tanácsának szervezésében Muzslyán bemutatták a hódmezővásárhelyi Vásárhelyi Látóhatár című kulturális és társadalmi folyóiratot. A vendégek előtte megkoszorúzták Sziveri János emléktábláját.

A jelenlevőket és a vendégeket Kovács Jolánka, a SZJMSZ alelnöke, a helyi általános iskola könyvtárosa köszöntötte, majd megnyitotta Gaál Györgyi fotós, médiatanár kiállítását, melyet október közepéig lehetett megtekinteni a helyi közösség épületében.

Fuchszné Benák Katalin, a folyóirat főszerkesztője a két település közti kapcsolattartás fontosságáról beszélt, Soós Csilla olvasószerkesztő, a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár igazgatója pedig a Vásárhelyi Látóhatár öt évének cikkeiből szemezgetett. Az esten jelen volt Dani Imre költő, író, társadalomkritikus és Fényesi Tóth János író, költő is, és megzenésített verseikkel, prózáikkal szórakoztatták a közönséget.
A hódmezővásárhelyiek látogatását a muzslyai irodalmárok október 17-én viszonozták. Az irodalmi esten a Sziveri János Művészeti Színpad tevékenységéről beszéltek, továbbá sor került Kovács Jolánka Jajistenem című gyermeknovellákat tartalmazó kötetének és Czirok Attila Magánykő című legújabb verseskönyvének a bemutatására is.

*

A helyi közösség szociális bizottsága, a Caritas nagybecskereki szervezete, a liechtensteini szeretetszolgálat, a VMSZ Női Fórumának muzslyai tagozata és a Nők Klubja jótékonysági őszi- és téliruhaosztást szervezett.

A humánus akció keretében a nagycsaládos anyukák és apukák, illetve a szegénység küszöbén élő rászoruló és idős személyek gyermek- és felnőttruhák, illetve lábbelik közül válogathattak.
Győri Csilla, a VMSZ Női Fórumának helyi alelnöke és Palatinus Aranka, a Nők Klubjának elnök asszonya elmondta, megmozdulásuknak az az üzenete, hogy összefogással és összetartással éreztessék a rászorulókkal: fontosak, együttéreznek velük, és lehetőségükhöz mérten próbálnak segíteni rajtuk.
A megmaradt ruhaneműket Lukácsfalván, Erzsébetlakon és Szentmihályon osztják majd ki.

*

Muzslyán már hagyománnyá vált, hogy a helybeliek október közepén egy-egy rendezvénnyel tisztelegnek az idősek előtt.

Így volt ez a minap is, amikor a helyi közösség tanácsa és néhány civil egyesület megszervezte a Napsugaras ősz című rendezvényt, melyen a Muzslai Petőfi Sándor MME legkisebbjei, a Hófehérke óvoda növendékei és a Szervó Mihály Általános Iskola tanulói köszönték meg a nagyanyák és a nagyapák szeretetét, figyelmességét. A szép költemények és dalok hallatán a nagyszülők szemében örömkönny csillogott.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..