home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Megtervezett nagytakarítás
(re)
2015.04.15.
LXX. évf. 15. szám
Megtervezett nagytakarítás

Mivel itt a jó idő, lassan nekigyürkőzhetünk a tavaszi nagytakarításnak. Az ügyes háziasszonyok jól tudják, hogy a rendszeresség, az előre elkészített terv nagyon fontos, hogy gyorsan és hatékonyan takaríthassák ki lakásukat. Íme néhány ötlet, mihez tartsuk magunkat a főbb feladatok elvégzésekor.

1. Szedjük le a függönyöket, térelválasztó drapériákat. Távolítsuk el a pókhálót mindenhonnan, majd portalanítsuk és töröljük át nedves ronggyal a bútorok tetejét, a festmények rámáját, az ablakok és ajtók keretét.

2. Vigyük ki a szőnyegeket a teraszra, porszívózzuk ki és súroljuk meg őket (ha van hozzá elektromos gépünk, sokkal könnyebb dolgunk van). Tisztítsuk meg a mennyezeti és a fali világítótesteket, mossuk meg az ablakokat, töröljük ki a szekrényeket. Az előszedett ruhaneműt a nap végén válogassuk át, biztosan sok mindent találunk, amit már nem használunk, másnak viszont lehet, hogy szüksége lesz rá. Adakozzunk a rászorulóknak.

3. Mossuk ki a függönyöket, töröljük át a dísztárgyakat, porszívózzuk ki az ülő- és a fekvőalkalmatosságokat.

4. Ha mindezzel végeztünk, porszívózzuk és mossuk fel a padlót, majd ha megszáradt, hozzuk be a szőnyeget. Az időközben megszáradt függönyöket, ha szükséges, vasaljuk ki, ha nem, akkor csak rakjuk őket vissza a helyükre.

5. Kívül-belül töröljük át a konyhaszekrényt, mossuk át a fali csempéket, dobjuk ki a lejárt szavatosságú fűszereket, élelmiszereket. Kapcsoljuk ki a hűtőt, majd ecetes-szódabikarbónás vízzel töröljük át.

6. A fürdőszobát a szokásos módon takarítsuk ki, alaposan mossuk le a csempéket, majd száraz ronggyal töröljük át őket. Ügyeljünk rá, hogy mindenhonnan eltávolítsuk a vízkövet és a vízcseppeket.

7. A nagytakarítás végén ismét porszívózzunk fel, mossuk fel a parkettát és a járólapokat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..