home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Kocsis Árpád győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen
MTI
2019.01.20.
LXXIV. évf. 3. szám
Kocsis Árpád győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen

Kocsis Árpád író színdarabja nyerte meg a vajdasági magyar drámaíróversenyt szombat este Újvidéken. A díjnyertes darabot Tara Manić állította színpadra.

A megírandó mű címét — Nincs sor a halas bódénál — az újvidéki Magyar Szó című napilap aktuális számából véletlenszerűen húzták ki péntek reggel. Ez alapján kellett három szerzőnek, Kocsis Árpádnak, Fehér Miklósnak és Szalai Bencének délutánig drámát írnia. 


Fotó: Facebook

Ezután a rendezőknek — Tara Manićnak, Deli Szófiának és Ricz Árminnak — 24 órájuk volt arra, hogy színpadra állítsák az új drámákat a vajdasági magyar színházak társulatainak segítségével. 

A drámaírók, a rendezők, az előadások és a színészek munkáját háromfős szakmai zsűri véleményezte és díjazta. Az Oláh Tamás színházi szakember, Varga Tamás színész és Hernyák György rendező alkotta testület szerint a legjobb szereplő Banka Lívia, Horváth Blanka, Pongó Gábor és Huszta Dániel lett.

A legjobb rendezésért Ricz Ármin színészt díjazták, aki Fehér Miklós drámáját állította színpadra. 

A nézők is szavazhattak, a közönségdíjat így a Szalai Bence-Deli Szófia szerző-rendező páros drámája érdemelte ki.


Olvassa el Bíró Tímea korábban készített interjúját Kocsis Árpáddal (Hét Nap, 2018./39.):
„...bízom benne, hogy a földlemezek egyszer ismét összeállnak”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..