home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Készül a VMÚE munkaterve
(Tha)
2009.12.02.
LXIV. évf. 48. szám

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete Szabadkán, a Hét Nap szerkesztőségében tartotta meg elnökségi ülését. Az új összetételű testület javaslatokat tett a szakmai szervezet jövő évi munkatervének a kidolgozására. Megállapodtak abban, hogy folyamatosan követik a vajdasági magyar újságírással kapcso...

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete Szabadkán, a Hét Nap szerkesztőségében tartotta meg elnökségi ülését. Az új összetételű testület javaslatokat tett a szakmai szervezet jövő évi munkatervének a kidolgozására.
Megállapodtak abban, hogy folyamatosan követik a vajdasági magyar újságírással kapcsolatos eseményeket, és ha szükséges, állást foglalnak velük kapcsolatban, valamint megkísérlik fellendíteni a szerkesztőségek közötti együttműködést. Megkülönböztetett figyelmet fordítanak a tagság érdekvédelmére, a munkavállaló és a munkaadó közötti viszonyra. Feltérképezik a vajdasági magyar újságírás helyzetét - különös tekintettel a kistérségi médiára, valamint a szórványban működő írott és elektronikus sajtóra. Az újságírók egyesülete fontosnak tartja a vajdasági magyar médiastratégiára vonatkozó elképzelések megfogalmazását, és részt kívánnak venni az újságíró-utánpótlás képzésében és a szakmai továbbképzések szervezésében.
A célok között szerepel a kapcsolatteremtés, illetve a meglevő együttműködés ápolása a rokon szakmai szervezetekkel Vajdaságban és Szerbiában, az anyaországi és a külhoni magyar újságíró-egyesületekkel, de az aktív részvétel (előadások, beszámolók, vitaindítók tartása stb.) a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciójának ülésein is.
A korábbi gyakorlat folytatásaként a VMÚE a jövőben is szeretne ajánlatokat tenni az anyaországi Aranytoll-díjra, itthon viszont - ha az illetékes kuratórium igényli - elmondaná véleményét a Napleány Újságíródíj odaítélésekor. A felsoroltakon kívül tervbe vették a VMÚE ifjúsági szakosztályának a megalakítását, az egyesület honlapjának a létrehozását és Évkönyvének a kiadását.
Az elnökség december végéig adott határidőt a bizottságok (tagfelvételi, ellenőrző és etikai) megalakítására, valamint felkéri a tagságot, hogy a jövő évre fizesse be a tagsági díjat, a csatlakozni kívánó kollégák pedig - közöttük a külső munkatársak és tudósítók is - minél előbb töltsék ki a jelentkezési lapot.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..