home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Értékmentés és közösségépítés – másként!
2017.03.18.
LXXII. évf. 11. szám
Értékmentés és közösségépítés – másként!

A március 18-án megvalósított projektum a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület és a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskola virtuális kézfogásának nyitányát is jelentette egyben. Egy újabb kulturális hidat Dél- és Közép-Bánát magyarsága között.

A vezérfonalat ifj.Csala Sándor fiatal torontálvásárhelyi, egyébként a nagybecskereki egészségügyi szakközépiskolában tanuló elsős legényke fényképkiállítása hozta, Fénybe írt átjárók címmel. Ehhez kapcsolódott egy rövidke városnézést követően a harmadikos Balogi Blanka és a hatodikos Erős Áron tehetséges fiatal versmondó bemutatkozása, továbbá a Kovács József citeraoktató felkészítésében érkező, Talpai Mária és Spiranac Klaudia ( ötödikes ) és Alföldi Ábel ( hatodikos ) felállású Trio Citaris (asztali)citerahármas. Bemutatkozott továbbá a hetedikesekből formázódott DAB-csapat is ( Szolnoki Emma, Máté Erzsébet, Balog Erzsébet és Borbás Endre ), akik a VMMI társszervezésében megvalósított, Kerek e vidéken című értéktáros vetélkedőn falunk, vagyis Torontálvásárhely ismert, illetve még rejtőzködő kincseit mutatták be ez év februárjában, Zentán. Végezetül Bakator János és Antal Ferenc tanítóbácsik kötöttek csokorba néhány közismert zeneszámot gitáron.

A Sándor-napi találkozó részleteiről hamarosan nyomtatott lapszámunkban is olvashatnak, kolléganőnknek, Kónya-Kovács Otíliának a helyszínen készült beszámolója nyomán.

Lejegyezte és fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..