home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Enyészet hava
Martinek Imre
2018.11.26.
LXXIII. évf. 47. szám
Enyészet hava

A novembert – legalábbis mérsékelt éghajlatú égövünk alatt!, ritkán szokás szeretni. Szürke, esős, nyomasztó. Lépten-nyomon csak a pusztulás és a nem-lét jelei kerülnek előtérbe. Nehéz egy hónap. Legszívesebben kihagynánk életünkből.

Pedig... pedig elmúlás nélkül a megújulás sem lehetséges. Megújulás nélkül pedig még ez a megmaradt földi csekélységünk is értelmetlenné válik. Így van ez, s nem másképp!

Okulva mindebből, s kihasználva a valóban csak percekre rám mosolygó délutáni napfény sugarait, bebocsáttatást kértem objektívemmel kertecskémnek téli nyugodalomra készülődő növényvilágába.

A költeménybe szőtt, mintegy epilógusként lejegyzett gondolatokat óceánszemű páromtól kölcsönöztem.

„Nyúlik a sárral a szó is
nem baj – megújul minden sejtünk holnapután.
Újjászületnek a percek, mikor az órák leperegtek
magamba iszom a csended, s tenyered melegét.”
(Testmeleg – Györffi Réka verse)
Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..