home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Az igazságos Mátyás és az óvodások
(Tha, k-ko, bln)
2019.02.26.
LXXIV. évf. 8. szám
Az igazságos Mátyás és az óvodások

A budapesti Rákóczi Szövetség különféle formában segíti és támogatja azokat a szülőket, akik magyar tannyelvű osztályba íratják a gyermekeiket.

Ebben az évben ajándékkönyvet juttat el azoknak az óvodásoknak, akik Vajdaságban magyar vagy kétnyelvű iskolai előkészítő csoportba járnak.

A múlt héten a Magyar Nemzeti Tanács tagjainak közreműködésével osztották ki az óvodákban a csomagokat, melyek a Mátyás, az igazságos című mesekönyvet és egy tábla csokoládét tartalmaztak. Az ajándék a bánáti kicsinyekhez is eljutott.

Nezsényben, a nagybecskereki Kolibri, a Sava Kovačević helyi közösségben levő Tücsök, illetve a muzslyai Hófehérke Óvodában egyaránt örömmel fogadták a nagycsoportosok a Rákóczi Szövetség küldeményét. 

Nezsényben az őszre négy kiselsős kezdi meg magyar nyelven a tanulmányait, Nagybecskereken egy fiú röppen ki a Kolibri Óvodából, a Tücsök iskoláskor előtti intézményből hárman, a Hófehérke Óvodából viszont tizenhárman lépik át szeptember 1-jén az iskola küszöbét.

A gyermekek közül már sokan hallottak Mátyás királyról, de mivel még nem ismerik a betűket, remélik, hogy az óvónők és a szülők felolvassák nekik a színes illusztrációk alapján érdekesnek ígérkező történeteket.

A mesekönyvek megérkeztek a magyarcsernyei, a kisoroszi és a nagykikindai magyar ovisokhoz is, akik szintén a Magyar Nemzeti Tanács tagjaitól vették át a Rákóczi Szövetség ajándékát.


Kónya-Kovács Otília és Bacsik Lőrinc Natália felvételei


A nezsényi kis csoport


A Kolibri Óvodából egyetlen kisfiú indul magyar első osztályba


Leendő elsősök Magyarcsernyén


Nagykikindán is örültek az ajándéknak
​​​​​​​

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..