home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Akik megbízatása a nemzet
2016.04.12.
LXXI. évf. 14. szám
Akik megbízatása a nemzet

Délvidéki bemutatkozó körútjuk során április 11-én az Újvidéken tanuló magyar egyetemisták kisebb csoportjával is találkozott a pécsi Kosztolányi Dezső Céltársulás.



Mint ismeretes, ez év február első hetében tartották meg Pécsett az I. Pécsi Református Cserediákprogramot, melynek keretében három szlavóniai (Haraszti, Kórógy, Szentlászló) és három vajdasági (Bácsfeketehegy, Hertelendyfalva, Törökbecse) magyar település felsős diákjai négy napot tölthettek el a baranyai megyeszékhelyen.

Szinte egyidejűleg a már javában tartó viszontlátogatásokkal, a nevezett régiók újabb érintőpontjain kért és kapott bemutatkozási lehetőséget április hó derekán a projektum kezdeményezőjeként és társszervezőjeként jegyzett pécsi Kosztolányi Dezső Céltársulás. A Kárpát-medence magyar fiatalságát a szülőföldön való boldogulásban segítő és ösztönző nonprofit, pécsi egyetemista-civilszervezet.

A szervezet négytagú küldöttsége Barkóczi Csaba, Nagy Balázs, Dukai Edit és Mateescu Gabriel személyében április 11-én az Újvidéken tanuló magyar egyetemisták kisebb csoportja előtt is felvázolta a határokon átnyúló tevékenységei alapkoncepcióját. A beszélgetés bensőséges légköréhez a találkozó létrehívását szorgalmazó püspöki segédlelkész, nt. Szilágyi Zoltán hertelendyfalvi tiszteletes úr igehirdetése („Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tisztaságban...” — 1Tim, 4,12—16) is jelentősen hozzájárult. A találkozás színhelye az újvidéki Ferences Rendház Bonaventurianum Kollégiuma volt. A céltársulás elnökével, Barkóczi Csabával készült beszélgetésünket lapunk április 27-ei számában olvashatják.     

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..