home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A téli szünidőben történt
2016.02.07.
LXXI. évf. 5. szám

Adai és szabadkai tanulók élményei

A téli szünidőben történt

A téli szünet egyik napján a Napfényfürdőben jártunk Szegeden.

A fürdő nagy és gyönyörű. Sok fényképet készítettünk emlékbe. A szabadtéri medence meleg vizében körbe-körbe vitt az áramlat. Volt egy nagyon hosszú csúszda is. Lázi, a testvérem sajnos nem csúszhatott itt le, mert alacsonyabb, mint a megengedett magasság alsó értéke. Nagyon nagy élmény volt a csúszás. Zarával, Lázival, Charlesszal, anyával és apával a buborékos vízben is játszottunk.

Hazafelé a McDonald,s-ban ebédeltünk. Ez a nap igazán nagyszerű volt!

MRKŠIĆ Anna


A téli szünet egyik délutánján elmentünk kutyát venni.

Útközben nagyon izgultam, és amikor odaértünk a tenyésztőhöz, azonnal megtetszett egy kutyus. Amikor megfogtam, éreztem, hogy milyen pihe-puha a szőre. Betettük az autóba, és jól tűrte az utazást. Útközben adtam neki egy jutalomfalatot. Otthon már inni és enni is kapott. Később megtanult pórázon közlekedni, és amikor kértem, hogy üljön le, engedelmeskedett.

Nagyon örülök neki. A neve Lurkó lett. Most már igazán fürge és ügyes kutya.

HÓLI Denisz


Egy napon a téli szünetben arra ébredtem, hogy a nagymamám kopogtat az ajtón, remélve, hogy örülünk majd annak, amit hozott.

Kimentem elé, és ő mosolyogva nézett rám. Egy kicsit szokatlan volt a helyzet, ezért izgultam. Mama elővette a táskáját, belőle pedig a titokzatos tárgyat. Amikor végre kézbe vehettem a meglepetést, örömömben megöleltem a mamát. Egy szakácskönyvet kaptunk ugyanis, amelybe ő gyűjtötte össze a jobbnál jobb recepteket. Hozott még pogácsát is, melyet a tata készített. Néhány perccel később a kistestvérem, Szabi is felébredt, majd játékkal töltöttük az időt. Ebéd után kézműveskedtünk, azután a nagyimnak sajnos el kellett mennie.

Szabival kikísértük, majd bementünk a jó meleg házba. Alig vártuk, hogy másnap is eljöjjön hozzánk a nagyi.

BEREC Katinka


Egy téli reggelen ki akartam menni játszani, és hívtam Ádámot, a testvéremet is.

Megláttuk, hogy a kiskutyusom megcsúszott a jégen, és ezt nagyon viccesnek találtuk. Mikor apa hazaért, elmentünk a Tisza-partra szánkózni. Mindig messzire csúsztam a töltésről. Megnéztük a partot is, nagyon csendes volt. Közben a testvérem megdobott hógolyóval. Ekkor már sötétedett, így hazamentünk.

Nagyon jól sikerült ez a nap.

PINTÉR Maja, Ada, Cseh Károly Á. I., 3. b osztály


Szünidei élményeim

A téli szünidőben jártam a mamámnál, barátaimnál, rokonaimnál.

A karácsony közeledtével megvettük a fenyőfát, és közösen feldíszítettük. Karácsony napján Oromra autóztunk a mamámhoz. Hozzá jöttek a törökkanizsai nagyszüleim is. Amikor elkészült a vacsora, asztalhoz ültünk. Finom levest, pulykasültet, kompótot, kukoricát, franciasalátát és süteményt ettünk. Vacsora után elkaptuk az ajándékunkat. Én ruhaneműt: egy felsőt és egy nadrágot kaptam. Ajándékbontás után hazautaztunk. Otthon is várt rám meglepetés: a londoni Big Bent ábrázoló 3D-s puzzle. Nagyon fáradt voltam, ezért hamar megfürdöttem, és aludni mentem. Másnap reggel a törökkanizsai nagyszüleimet és unokatestvéreimet látogattuk meg, akiknél újabb ajándékok vártak: távirányítós repülő és legókockák.

Az újévet Törökkanizsán vártam. Mivel Atika, az unokatestvérem kicsi, és nem tudott sokáig ébren maradni, a tatám még éjfél előtt fellőtte a tűzijátékot, melyet apukám vett. Miután Ati elaludt, én még ébren voltam, így éjfélkor koccinthattam a felnőttekkel. Az újévi ünnepek után a testvérem születésnapja következett. Nem rendezett nagy bulit, de azért jó volt, és én is ott lehettem. Több alkalommal elmentünk korcsolyázni. A barátaim is meghívtak magukhoz, és én is elhívtam Flórát meg Martint játszani.

Nekem nagyon jól telt a szünidő.

LOSONC András, Szabadka, J. J. Zmaj Á. I., 4. c osztály

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..