home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A sasok korán hazarepülnek...
Tóth Tibor
2014.06.30.
LXIX. évf. 27. szám
A sasok korán hazarepülnek...

Nyolcaddöntő: Franciaország–Nigéria 2:0 (0:0)

Nyolcaddöntő

Franciaország–Nigéria 2:0 (0:0)


Brazíliaváros, Estádio Nacional de Brasília, 68 748 néző, vezette: Mark Geiger (egyesült államokbeli).

Góllövők: Pogba a 79., Yobo (öngól) a 90+1. percben.

Franciaország: Lloris – Debuchy, Varane, Koscielny, Evra – Pogba, Cabaye, Matuidi – Valbuena, Benzema, Giroud (Griezmann).

Nigéria: Enyeama – Ambrose, Omeruo, Yobo, Oshaniwa – Onazi (Reuben), Mikel – Odemwingie, Moses (Nwofor), Musa – Emenike.

A gall kakas megtépázta a szuper sasokat, és Franciaország, ha nehezen is, de a hajrában két gólt szerezve kiejtette Nigériát a világbajnokság nyolcaddöntőjében. A francia támadójáték Griezmann beállásával javult fel, futószalagon gördültek a jobbnál jobb helyzetek, de Enyeama mindent hárított. Egészen a 79. percig, amikor egy szögletre rosszul jött ki, a labdát Pogba elé paskolta, akinek nem volt nehéz dolga az üres kapuba bólintani. A nigériai kapus gyorsan kiheverte a kapott gól fájdalmát, mert pár perc múlva Griezmann bombáját a léc fölé tolta. Az afrikaiak sorsa a 91. percben pecsételődött meg, amikor Valbuena beadása a válogatottságtól a vb után visszavonuló nigériai csapatkapitányról, Yobóról a jobb alsó sarokba került.

Olvassa el ezt is: Foci-vb – csoportok, menetrend, eredmények

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..