home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A marketinges
Tomek Viktor
2017.02.20.
LXXII. évf. 7. szám
A marketinges

Váci Andreát, a szabadkai önkormányzat sajtóközpontjának munkatársát a nyilvánosság tájékoztatásának fejlesztése és formálása terén végzett munkája elismeréseképpen PRO PR Awards díjjal tüntette ki a PRO PR Conference. Az elismerést áprilisban veheti majd át a horvátországi Tuheljben.

Váci Andrea a Belgrádi Üzleti Iskolában tanult marketinget, és szerencséje volt, hiszen csaknem tíz évvel ezelőtt a szakmájában tudott elhelyezkedni. Jelenleg a szabadkai városi sajtóközpont koordinátora. Munkához való hozzáállását az sem befolyásolja, hogy szinte a kitüntetéssel egyidejűleg több mint harminc százalékkal csökkent a fizetése. Persze nemcsak neki, hanem minden alkalmazottnak a városházán. Mint mondja, nincs ideje ezzel foglalkozni, főleg, hogy úgysem tud változtatni rajta. Nála a munka áll az első helyen, és igyekszik a lehető legmagasabb szakmai színvonalon dolgozni.

— Munkába állásom után egy évvel nyílt meg a szabadkai sajtóközpont, melynek 2008 óta vagyok a koordinátora. Az akkori elgondolások alapján a médiaközpontot azért kellett létrehozni, hogy naponta tudjuk informálni a közvéleményt az önkormányzatban történtekről. A sajtótájékoztatók megszervezése és lebonyolítása is itt történik. Több számítógép is az újságírók rendelkezésére áll, ezeket szükség szerint természetesen használni is tudják.

* Hogyan írnád le a munkát a szabadkai sajtóközpontban?

— Az elmúlt nyolc évben, amióta a médiaközpont létezik, úgy gondolom, maradéktalanul meg tudtunk felelni annak az elképzelésnek, amely a kezdetekkor megfogalmazódott. Az elmúlt években több ezer információ, közlemény, pályázat, értesítés került ki a sajtóközpontból, olyan hírek, amelyeket az önkormányzat szakszolgálatai vagy a közvállalatok állítottak össze. Emellett megtartottunk több mint hétszáz sajtótájékoztatót is. Volt például egy olyan évünk, amikor 186 sajtóértekezletet szerveztünk, azaz valójában minden második napra jutott egy. Ez nagyon nagy számnak számít, amit onnan tudok, hogy napi kapcsolatban állok a belgrádi sajtóközponttal is. A szabadkai önkormányzat sajtóhoz való viszonyulása hagyományosan kiváló és eredményes. Ezt a munkát tanulni kell, de még fontosabb a gyakorlat és a kapcsolatok megtartása, bővítése, tisztelete.

* A PRO PR Awards egy nemzetközi elismerés. Mégis hogyan került a szabadkai sajtóközpont a szervezet látókörébe?

— 2010-ben és 2011-ben részt vettem a PRO PR Conference által szervezett képzésen, ekkor ismertem meg a szervezetet. Egyelőre számomra sem egyértelmű, hogyan is követték a munkámat, de az tény, hogy ez egy tekintélyes nemzetközi szervezet, melyben az emberek minden bizonnyal komolyan veszik a munkájukat. Örülök, hogy áprilisban átvehetem az elismerést a város, a médiaközpont és mindannyiunk nevében.

* Számodra miről szól ez a díj?

— Ez egy elismerés a munkáért, azért a csapatmunkáért, amelyet itt, a sajtóközpontban a kollégákkal végzünk az első naptól kezdve. Nemcsak nekem szól, hanem valamilyen szinten a szabadkai önkormányzatnak is. A város hivatalos honlapjára három nyelven kerül fel minden információ, hír, és ennek a munkának a nagy részét is a sajtóközpont végzi, ami nem kis feladat. Ezt csak csapatmunkával lehet elérni, vagyis a szakszolgálatokkal, a fordítószolgálattal és a protokollosztállyal közösen. A díj egyúttal arra is bizonyíték, hogy a szomszédos országok felfigyeltek a szerbiai, illetve a vajdasági média és tájékoztatás fontosságára. Köszönöm a PRO PR Awards elismerést, a bizalmat és a lehetőséget, hogy ezt a munkát végezhetem. A díj arra kötelez, hogy a munkámat még hatékonyabban, szakszerűbben végezzem


Dejan Malagurski felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..