home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A franciák a szerencse kegyeltjei
Tóth Tibor
2016.06.16.
LXXI. évf. 24. szám

A-CSOPORT, 2. forduló: Franciaország—Albánia 2:0 (0:0)

A-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Franciaország—Albánia 2:0 (0:0)

Marseille, Stade Vélodrome. Vezette: Collum (skót).

Gólszerzők: Griezmann (90.), Payet (96.)

FRANCIAORSZÁG: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Kanté, Matuidi – Coman (Griezmann, 68.), Payet, Martial (Pogba, a szünetben) – Giroud (Gignac, 77.). 

ALBÁNIA: Berisha – Hysaj, Ajeti (Veseli, 85.), Mavraj, Agolli – Lila (Roshi, 71.), Abrashi, Kukeli (T. Xhaka, 74.), Memushaj, Lenjani – Sadiku. 

Második mérkőzésén sem játszott meggyőzően a francia válogatott, és csak a szerencsének köszönheti, hogy legyőzte az egy pont megszerzéséhez nagyon közel álló, szervezetten játszó Albániát. Francia fölény jellemezte a mérkőzést, de elsőként az albánok kerültek közel a gólhoz, miután Hysaj beadása Sagnáról a kapufára pattant. Valamivel később Giroud fejese is a kapufán csattant, majd egészen az utolsó percig semmi, ekkor azonban a csereként beállt Griezmann fejjel az albán kapuba talált. Ez volt az első vendégkaput eltaláló próbálkozás. A bírói ráadásban Payet is gólt lőtt, beállítva ezzel a 2:0-s végeredményt. A franciák nyertek ugyan, és bejutottak a nyolcaddöntőbe, de a mutatott játékkal nem juthatnak túl messze ezen az Eb-n.


1. forduló

Franciaország—Románia 2:1
Albánia—Svájc 0:1

2. forduló:

Románia—Svájc 1:1
Franciaország—Albánia 2:0

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..