home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének díjazottjai
(Tha)
2015.03.04.
LXX. évf. 9. szám
A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének díjazottjai

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöksége döntést hozott szakmai díjainak odaítéléséről. Az elismeréseket a vajdasági magyar médiumok szerkesztőségeiből beérkezett javaslatok alapján, számos jelöltet figyelembe véve, ezúttal is öt kategóriában osztják ki.

Írott sajtó kategóriájában a megjelenésének 70. évfordulóját ünneplő Képes Ifjúság, az elektronikus médiumok közül pedig a Szabadkai Rádió magyar műsorainak szerkesztősége érdemelte ki a VMÚE elismerését. A legjobb fiatal újságírónak járó díjat Madár Anikó, az Újvidéki Rádió magyar szerkesztőségének munkatársa kapja. A szórványban tevékenykedő sajtóorgánumok közül a zombori székhelyű Dunatáj hetilap szerkesztőségét jutalmazzák, az életműdíjat pedig Horváth Andrásnak, a Magyar Szó nyugalmazott újságírójának ítélték oda.

A VMÚE szakmai elismeréseit a Napleány-díjjal együtt március 11-én, este hat órakor a zentai Városi Múzeumban adják át. A rendezvényt a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Napleány-díj kuratóriuma és a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete szervezi. Közreműködik a zentai Mécsvirág együttes.

Aranytoll Sinkovits Péternek

A vajdasági magyar újságírás számára nagyon fontos az a hír is, hogy újságírói életműve elismeréseképpen Sinkovits Pétert, a Magyar Szó nyugalmazott újságíróját a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöksége Aranytoll kitüntetésben részesíti.  Az elismerést 2015. március 12-én adják át Budapesten, a Magyar Sajtó Házában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..