home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
Hétfő, 2024. Szeptember 30.
19:00
Magyarkanizsa — Baráti Kristóf hegedűművész fellépése
Koncert
Magyarkanizsa — Baráti Kristóf hegedűművész fellépése

Helyszín: Művészetek Háza, nagyszínpad

a Regionális Kreatív Műhely szervezésében és a Natural Kft. támogatásával

Baráti Kristóf hegedűművész fellépése

Miközben kontinensünkön a művészetek egyre vérszegényebbek, és az európai előadóművészet nagy hagyománya is kihunyóban, inkább csillogó magamutogatás, mintsem újrateremtése a nagy műveknek, megjelent egy fiatal nemzedék, aki komolyságban, szellemiségében ismét reményt adott. Kiemelkedő személyiség e körben, és nemcsak a magyar muzsika világában, Baráti Kristóf hegedűművész.

Baráti Kristóf 1979-ben született Budapesten. Szülei mindketten zenészek. Ötéves volt, amikor hegedülni kezdett, tanára édesanyja volt. Nyolcévesen már szólistaként léphetett színpadra a Maracaibói Szimfonikus Zenekarral, Vivaldi a-moll hegedűversenyét játszotta ekkor. Később Caracasban tanult. 12 évesen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola előkészítő tagozatára. Itt Szenthelyi Miklós és Tátrai Vilmos voltak a tanárai. 1996-ban, a Jacques Thibaud Nemzetközi Hegedűversenyen Baráti II. díjat nyert. Itt fedezte fel őt Eduard Wulfson, a Stradivarius Társaság igazgatója, aki mestere és szakmai mentora lett, aki Yehudi Menuhin, Nathan Milstein és Henryk Szeryng tanítványaként a híres orosz hegedűiskola folytatója.

Baráti Kristóf számos további nemzetközi verseny díjazottja. 2004-ben kapta meg a Stradivarius Társaságtól azt a „Lady Harmsworth" nevű, 1703-as Stradivari mesterhegedűt, amin a mai napig játszik.

A 2000-es években Baráti Kristóf világhírű hegedűművésszé vált. 2015-ben nagy sikerrel debütált a New York-i Carnegie Hallban. Kamarapartnerei és a zenekarok, karmesterek között a világ legnagyobbjait találjuk.

2015-ben a világ legkeresettebb hegedűművésze volt. 2011-ben Liszt-díjat, 2014-ben Kossuth- és Bartók–Pásztory-díjat kapott.

2012 óta a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának óraadó oktatója. A Magyar Művészeti Akadémia tagja.

Baráti Kristóf – hegedű

Magyar Valentin – zongora

A magyarkanizsai koncert műsora:

Beethoven: A-dúr hegedű-zongora szonáta („Kreutzer”), Op.47

Ravel: Tzigane

A belépésre szánt adományt a látogatók maguk helyezhetik el a Művészetek Háza előcsarnokában elhelyezett urnákban.

A művész a koncertet humanitárius célra ajánlotta fel, a magyarkanizsai Fészek napközi támogatására.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..