home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Átadták a díjakat
(T. T.)
2015.03.04.
LXX. évf. 9. szám

A Subotičke novine és Szabadka városa szervezésében kilencedik alkalommal adták át a Vermes Lajos-díjakat a város legeredményesebb sportolóinak és klubjainak.

Az újságírókból, sportmunkásokból, edzőkből álló harminctagú zsűri döntése értelmében 2014 legjobb sportolójának Kajdocsi Tamás súlyemelő bizonyult, aki az idei korosztályos Európa-bajnokságokon egy ezüstöt és négy bronzot nyert, az ifjúsági olimpián pedig ezüstérmet szerzett. Kajdocsi a lehetséges háromszázból 263 pontot szerzett. A 2. helyen a tavalyi győztes, Mačković Martin evezős végzett 243 ponttal, a dobogó harmadik fokára pedig a 144 pontot gyűjtött sakkozó, Nikola Sedlak állhatott fel. Ők hárman Vermes-emlékérmet kaptak, míg a 4. és a 10. hely között lévő sportolók (Saghmeister Gábor motorversenyző, Barna Andrej úszó, Denis Memetović ökölvívó, Dudás Róbert birkózó, Vujadin Bosnić birkózó, Bojan Županjac kézilabdázó, Vladimir Torbica labdarúgó, Tatjana Matić röplabdázó, Boja Krisztina vitorlázó, Predrag Prlja kosárlabdázó) Vermes-emlékplakettet vehettek át. A listára került többi sportoló — összesen negyvenheten — Vermes-diplomát kapott. A legfigyelemreméltóbb eredmény Barna Andrej úszóé, aki kiváló idényét azzal fejezte be, hogy megdöntötte az 50 méteres pillangóúszás serdülő-országoscsúcsát, mely 2014 decemberéig Milorad Čavić nevéhez fűződött. A klubok közül a 16. országos csapatbajnoki aranyérem mellett a különféle korosztályos tartományi és országos bajnokságokon több aranyat, Kajdocsi révén pedig Európa– és ifjúsági olimpiai érmeket begyűjtő Spartacus Súlyemelőklub bizonyult a legjobbnak 62 ponttal, megelőzve a 26 pontos Spartacus Vojput Kézilabdakubot és az egyaránt 17-17 pontot szerző Spartacus Birkózóklubot és Spartacus Női Röplabdaklubot.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..