home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2022.04.15.
LXXVII. évf. 14. szám
Zenei hírek

Hans Zimmer Live — Europe Tour 2022, budapesti állomással — Tones And I: Eyes Don’t Lie

Hans Zimmer Live — Europe Tour 2022, budapesti állomással

Amikor egy beszélgetés alatt felmerül Hans Zimmer neve, sokan még most is megkérdezik tőlem, hogy ki is ő. Ami azért izgalmas, mert bár a nevét nem feltétlenül ismerjük, biztos, hogy több olyan filmet is láttunk, amelyhez ő komponálta a zenét — azt pedig tudjuk, hogy egy film zene nélkül nem sokat ér. Nos, Hans Zimmer egy olyan német származású zeneszerző, aki olyan filmekhez alkotott, mint a Dunkirk, Eredet, Csillagok között, A Sötét Lovag-trilógia, Az utolsó esély, A szikla, Tiszta románc, Gladiátor, Miss Daisy sofőrje, Egyiptom hercege, Pearl Harbor — Égi háború, Az őrület határán, A Sólyom végveszélyben, Lánglovagok, Az utolsó szamuráj, Az időjós, Holiday, A Da Vinci-kód, A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse, A Karib-tenger kalózai: A világ végén vagy a 2021-beli Dűne.


Fotó: storage.googleapis.com

Ebből is látszik, hogy valójában ő napjaink egyik legfontosabb filmes zeneszerzője, aki nemcsak a stúdióban tarol, de világ körüli turnéjain is rendszerint telt ház fogadja. Amikor erről először hallottam, akkor rögtön az a kérdés merült fel bennem, hogy egy zeneszerző mégis hogyan lép fel. Milyen lehet egy Hans Zimmer-koncert? Utólag már egyértelmű, de elsőre meglepett, amikor kiderült, hogy egy több mint 130 tagú saját zenekarral járja a világot, és a karmester mellett ő mint zenész lép fel egy gitárral a kezében vagy éppen egy zongoránál ülve. Így már rögtön értelmet kapott az egész.

A Hans Zimmer Live — Europe Tour 2022 próbái február elején kezdődtek Los Angelesben, Odesszában, Essenben és Berlinben, a következő időszakban pedig tizenhat ország huszonkilenc városában láthatják a rajongók. A koncertturné a színház és az opera legjobb eszközeit és technikáit ötvözi, megtervezése nagyon nagy szakértelmet igényel.

Éppen ezért döntöttek úgy, hogy a produkció megtervezéséhez az amerikai show-biznisz legkreatívabb elméit alkalmazzák. Budapestre április 11-én érkezik, a Sportarénába.


Fotó: hanszimmerlive.com

 

Tones And I: Eyes Don’t Lie

A különleges hangú ausztrál énekesnő, Tones And I esete is azt bizonyítja, hogy milyen kutya nehéz a topon maradni. Néhány éve még üstökösként robbant be a Dance Monkey című dalával, mely rögtön meghódította a világot. Annyira, hogy ez lett minden idők harmadik legtöbbet streamelt száma a Spotify-on. Az sem mellékes, hogy a dal hivatalos videóklipjét eddig több mint 1,8 milliárdan tekintették meg. Szóval az első igazán fontos lépés megtörtént. A másodikkal van a gond.


Fotó: radioas.fm

Sokan mondják, hogy a legnehezebb a csúcson maradni, és lehet benne valami. Tones And I ugyanis azóta még csak meg sem tudja közelíteni a Dance Monkey sikerét, ami azért baj, mert mi, emberek gyorsan feledünk. Ha egy felkapott előadó relatív hosszú ideig nem tud új slágert letenni az asztalra, akkor szép lassan elfelejtik őt, és beteszik az egyslágeresek kategóriájába. Énekesnőnk szerencsére még nem tart itt.

Nem hagyja magát, és ezt bizonyítja a nemrég megjelent vadiúj dala is, az Eyes Don’t Lie, melyben végre megint ott a lehetőség, hogy igazi sláger legyen belőle. „Az Eyes Don’t Lie egy nagy veszteségről szól, arról, ahogy kezdetben neheztelsz a személyre vagy az érzésre, melyet kaptál, és rájössz, hogy ez mindvégig mérgező volt. Valaki kihasznált téged, te pedig saját magadat. De most már jobb, és hátrahagyhatod a keserűség utolsó darabját is” — nyilatkozta az új számról az énekesnő.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..